Podium NK categorie Basic Novice Dames.
Podium NK categorie Basic Novice Dames. (Foto: Piet van Es/Pietures)

Zilver voor Summer Wijkhuizen op NK Kunstrijden en Challenge Cup in Tilburg

Algemeen

ALKMAAR - De twaalfjarige Summer Wijkhuizen heeft afgelopen weekend zilver gehaald tijdens het NK Kunstrijden en de internationale Challenge Cup plaats in Tilburg. 

Het NK Kunstrijden vond plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari in combinatie met de internationale Challenge Cup in Tilburg. Tijdens diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders in het A-circuit zich met hun scores kwalificeren voor deze wedstrijden. Tijdens het NK strijden schaatsers om de titel Nederlands Kampioen in hun categorieën. Sinds een aantal jaar vindt het NK Kunstrijden gecombineerd plaats met de Challenge Cup waar internationale topschaatsers in actie komen in alle categorieën. Summer Wijkhuizen kwalificeerde zich eerder dit seizoen voor de wedstrijd en reisde samen met coach Marcus Deen af naar Tilburg voor de wedstrijd. Met een foutloze kür behaalde zij een nieuwe Personal Best score en eindigde ze op een prachtige tweede plaats op de Challenge Cup. Met deze prestatie eindigde ze daarnaast ook op een mooie tweede plaats op het NK Kunstrijden 2023 in de categorie Basic Novice Dames en is daarmee Vice-Nederlands Kampioen.

Naast Summer reed ook het Nederlandse paar Daria Danilova / Michel Tsiba, hun küren op het NK Kunstrijden en de Challenge Cup. Met beide küren, en de totaalscore, eindigden zij op de tweede plaats op het NK Kunstrijden 2023 en zijn zij nu Vice-Nederlands Kampioen Paarrijden. 

Coach Marcus Deen met Summer Wijkhuizen.