Tania Kross staat woensdag 22 februari op de planken van De Vest.
Tania Kross staat woensdag 22 februari op de planken van De Vest. (Foto: aangeleverd)

Top 5 Theater De Vest: februari

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: februari. 

De mooiste, leukste én grappigste voorstellingen van deze maand!


Vrijdag 3 t/m zondag 5 februari The Prom

The Prom is een heerlijk musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Een prachtige cast - onder meer Pia Douwes, Dennis Willekens en Joke de Kruijf - speelt het verhaal van vier uitgedoofde Broadway-sterren die lucht krijgen van een provinciaal relletje. Wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis.


Zaterdag 11 februari Michelle David & The True- tones – The Untold Stories

Op zoek naar de wortels van hun geliefde muziekgenres stuitten Onno Smit en Paul Willemsen op de gospelmuziek van onder meer The Soul Sisters, The Zion Travellers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Gegrepen door de pure energie, besloten ze om met Michelle David eigen versies van deze nummers te maken. En nu gaat Michelle met haar mannen op pad voor een nieuw warmbloedig theaterconcert dat stijlen als gospel, rock-‘n-roll, r&b, jazz, blues, afrobeat, soul, calypso en zelfs gnawa samenbrengt.

Vrijdag 17 t/m zondag 19 februari Het Nationale Theater – Every Brilliant Thing

Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Als er een miljoen dingen op staan, blijkt de lijst, die begon als steun voor een depressieve moeder, de reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind. De hartverwarmende monoloog ‘Every Brilliant Thing’ van Duncan Macmillan, afwisselend gespeeld door Tamar van den Dop of Bram Suijker, is humoristisch en hoopvol, dicht gespeeld op en met het publiek. 


Woensdag 22 februari Tania Kross, Ernst Munneke en Randal Corsen – Van Curacao tot Concertgebouw

 Met haar toegankelijke benadering van klassieke muziek weet de op Curaçao geboren operazangeres Tania Kross al 25 jaar een enorm publiek aan zich te binden. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania samen met haar twee beste muzikale vrienden een intiem klassiek concert met de allermooiste muziek voor zang en piano van haar lievelingscomponisten.


Zondag 26 februari The African Mamas – Graceland the Concert

Begin jaren tachtig krijgt Paul Simon een cassettebandje in handen met daarop een stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon. Het herinnert hem aan de opwindende beginjaren van de rock-‘n-roll. Niet lang daarna vertrekt Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken. De rest is geschiedenis: het opwindende album ‘Graceland’ is een sensatie en zet Afrikaanse muziek wereldwijd op de kaart. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en aanstekelijke vitaliteit laten The African Mamas je het fantastische concert herbeleven.


Meer informatie en tickets via www.theaterdevest.nl.