De nieuwe generatie ASX komt met een reeks geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een efficiënte hybride en plug-in hybride.
De nieuwe generatie ASX komt met een reeks geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een efficiënte hybride en plug-in hybride. (Foto: Mitsubishi)

Prijzen bekend van nieuwe generatie Mitsubishi ASX

De prijzen voor de nieuwe generatie Mitsubishi ASX zijn bekend. De efficiënte en geëlektrificeerde compacte SUV verschijnt in maart van dit jaar in de showroom en is er vanaf € 29.290,-. 

Compacte SUV leverbaar vanaf € 29.290

De nieuwe generatie ASX komt met een reeks geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een efficiënte hybride en plug-in hybride. De basismotor is de 1.0 MPI Turbo, een innovatieve driecilinder 1.0-liter turbobenzinemotor met 90 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De ASX met deze aandrijflijn heeft een vanafprijs van € 29.290,-. 

Milde hybride

Voor rijders op zoek naar extra prestaties is er een 1.3-liter benzinemotor met directe injectie en turbo in combinatie met Mild Hybrid-technologie. De startmotor/generator is verbonden met een 12-Volt lithium-ion batterij. Het systeem wint energie terug tijdens het afremmen. Naar keuze wordt deze aandrijving geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak (140 pk/ 260 Nm) of een 7DCT automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven versnellingen (160 pk/ 270 Nm). De prijzen van de ASX met deze motorisering beginnen bij € 32.590,-.

Full Hybrid-aandrijflijn 

De nieuwe ASX-generatie is de eerste Mitsubishi in Europa die geleverd wordt met een Full Hybrid-aandrijflijn (HEV). De 1.6-liter motor werkt samen met twee elektromotoren. De wielen worden aangedreven via een slimme, automatische multi-mode-transmissie die op meerdere manieren deze motoren kan laten samenwerken voor een optimaal rendement. Met 145 pk levert de aandrijflijn alle prestaties die de bestuurder nodig heeft. De prijzen voor de Full Hybrid ASX beginnen bij € 33.490,-.

De topversie is de ASX met een geavanceerde Plug-in Hybrid-aandrijving (PHEV). Het is een 1.6-liter benzinemotor gekoppeld aan twee elektrische motoren en een 10,5 kWh-batterij. De alliantie biedt als enige een SUV in het B-segment aan met deze geavanceerde aandrijving. De ASX PHEV beschikt over 160 pk en de vanafprijs bedraagt € 38.990,-.

Uitvoeringen

Behalve tal van innovatieve aandrijflijnen, biedt de nieuwe generatie van de Mitsubishi ASX veel meer hoogwaardige technologie. De ASX komt buiten de PURE-basisuitvoering in drie uitvoeringen: de INTENSE, gevolgd door de INTENSE+ en de meest uitgebreide versie de INSTYLE. Het stylingprogramma omvat side steps, off-road stylingbars, buitenspiegels, verlichte instapbeveiliging, sportpedaal en inductielader.

ASX-klanten hebben keuze uit een volledig gamma aan accessoires en speciaal ontworpen pakketten.