Per 1 april opent de Speeltoren dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Per 1 april opent de Speeltoren dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. (Foto: archief)

Nieuwe openstelling museum De Speeltoren

WATERLAND - Per 1 april opent Waterlandsmuseum de Speeltoren haar deuren voor publiek van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

"We zien dit als een tijdelijke oplossing, in afwachting van versterking van ons team"

Na het winterseizoen waarin het museum alleen in de weekenden open was, is nu het zomerseizoen in aantocht. Met ingang van 1 april kunt u het museum van dinsdag tot en met zondag dagelijks bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. Deze openstelling is enigszins beperkt ten opzichte van voorgaande jaren wegens een huidig tekort aan vrijwilligers. 

Hiaten in rooster 

Jan Colaris, die al een paar weken aan het puzzelen is om het zomerrooster sluitend te krijgen, verklaart: "Door natuurlijk verloop en noodlottige ziektes, is het aantal trouwe vrijwilligers afgenomen. Er zijn dusdanige hiaten in het zomerrooster ontstaan dat wij helaas hebben moeten besluiten de openstelling in de ochtenduren en op maandagmiddag te laten vervallen. 

Versterking

Wij zien dit als een tijdelijke oplossing, in afwachting van versterking van ons team om bezoekers te kunnen ontvangen.”


Vrijwilligers gezocht

Het museum is dan ook dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je ook je steentje bijdragen en heb je zin om een paar uur per maand als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren te werken met gezellige collega’s? Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. 

Opleiding museumgids

Ook kun je tot museumgids worden opgeleid. Je hebt onbeperkt entree en krijgt twee vrijkaarten voor eigen gasten. Man, vrouw, jong of ouder en zin in afwisselend museumwerk? Meld je aan bij een van de museummedewerkers, bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl

Voor een volledige beschrijving van de werkzaamheden zie www.despeeltoren.nl