Deze week in Zukke Zorgen!

EDAM - VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteedt het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. Woensdagavond 5 april staat Zukke Zorgen in het teken van de nieuwe Natuurspeelplaats in Edam. 

Anneke Blokker, een van de initiatiefneemsters van het zogeheten Indianendorp aan het Klundert en heeft samen met een groep kinderen uit verschillende leeftijdsklassen een natuurspeelplaats ontworpen. De speelplaats zal geschikt zijn voor kinderen tot ongeveer 13 jaar en er is zelfs gedacht aan de minder-valide kinderen. Naast een avontuurlijke plek om te kunnen spelen is er ook ruimte voor een blote voeten pad, mooie verstopplekjes en is er aandacht voor de natuur. Deze mooie nieuwe aanwinst voor onze gemeente zal kinderen uitdagen om te spelen, bewegen en te ontdekken! 

De wens is om de tuin ook voor dieren aantrekkelijk te maken, door onder meer een vlinder/bijenstrook aan te leggen en fruitbomen te planten. Maar dit initiatief staat er niet zomaar! Anneke komt ons daarom alles vertellen over de plannen voor de Natuurspeelplaats en hoopt daarmee anderen enthousiast te maken, waaronder lokale bedrijven die een (financieel) steentje willen bijdragen. ‘Natuurlijk' luistert u ook woensdag 5 april tussen 19.00 en 21.00 uur naar Zukke Zorgen!