Gemeente Waterland schenkt cheque ter waarde van € 250,-
Gemeente Waterland schenkt cheque ter waarde van € 250,- (Foto: Pep)

Swaensborch viert 20-jarig jubileum

Pieter Pereboom

MONNICKENDAM - Vanaf november 2002 waren er reeds personen uit de omgeving verhuisd naar het destijds nieuwe zorgcentrum Swaensborch aan de Pierebaan in Monnickendam. Het zorgcentrum werd in 2003 officieel geopend door burgemeester Edwin Jongmans. Om het jubileum te vieren staat er deze week een ‘feestweek’ op het programma.

Zondag werd de week ‘geopend’ met een petitfourtje bij de koffie. Maandag was er een feestelijke bingo, met medewerking van gemeenteraadsleden van de gemeente Waterland. De aftrap werd genomen door burgemeester Marian van der Weele. Onze burgemeester kwam niet met lege handen. Zij overhandigde aan teammanager Hang Tran een cheque ter waarde van € 250,-. Dit bedrag wordt gebruikt om een uitje voor de bewoners te organiseren. Diverse ondernemers stelden prijzen beschikbaar voor de bingo, maar ook de kaas- en worsthapjes werden gesponsord.

Feestweek Swaensborch

Dinsdag kwam de Volendamse zangeres Janina langs, woensdag stond een feestelijke kerkdienst onder leiding van Pieter de Dekker op het programma. Donderdag zien de bewonders een film ‘uit de oude doos’. Vrijdag is het ook in Swaensborch ‘Nationale Pannenkoekendag’. De kok bakt naturel- en spekpannenkoeken voor de bewoners, die vooraf van oma’s tomatensoep met ballen en als dessert een wafel met aardbeien en slagroom kunnen genieten. In de middag is er een playbackshow voor bewoners en medewerkers.

Zaterdagmiddag zullen de ‘Vleppie Auwurs' de bewoners in het cafeetje vermaken met hun muziek en zondagmiddag wordt de week afgesloten met een optreden van de Weespertrekvaart mannen die een optreden verzorgen met als titel ‘Het andere lied van de zee'.

Afbeelding