Werk van Inge Becka.
Werk van Inge Becka. (Foto: aangeleverd)

Kunstweekend in Middenbeemster

MIDDENBEEMSTER - Op 25 en 26 maart valt er aan het marktplein in Middenbeemster van kunst te genieten. In De Keyserin presenteert Inge Becka haar nieuwe serie Urban Villas, terwijl Piep van Sante in Cultureel Centrum Onder de Linden een grote atelier sale houdt. Beide dagen kan men terecht van 14.00 tot 17.00 uur.

25 en 26 maart in De Keyserin en Onder de Linden

Van Inge Becka is de eerste keer de serie Urban VIllas te zien, in de passende omgeving van de Keyserin. Het zijn uitdagende objecten van steengoed klei in lobbig stralend goudbrons glazuur. Ze geven de sensatie van een gebouw en nodigen uit er naar binnen te gaan. Kernwoorden zijn: architectuur, juiste mate van detailliering, een zekere ijdelheid en flirt met kitsch. 

De titel verwijst naar een ontwerp van haar vader, architect Mik Becka in Den Haag; de bosjes van Zanen, haar favoriet.

Een bepaalde mate van onvolkomenheid maakt het werk spannend. Zoals ze zelf zegt: "Het mag wel een beetje schuren en verrassen, maar het moet wel kloppen."

Www.ingebecka.com. Middenweg 148.

Piep van Sante

Na bijna vijf jaar heeft Piep een fantastisch nieuw atelier gevonden, in een gedeelte van het nieuwe koetshuis van woongemeenschap de Beemster Vertoeving. Per 1 augustus wordt ze daarvan de gelukkige huurder.

Daarom is er op 25 en 26 maart een grote expositie en verkoop van schilderijen, foto;s, digital-art, collages en nog veel meer want: "Er moet ruimte komen voor nieuw werk en een spaarpotje om het nieuwe atelier in te richten."

Al haar werk is te zien en te koop voor waanzinnig kleine prijsjes.


www.piepvansante.nl. Middenweg 150.

Werk van Piep van Sante.