Het ensemble, bestaande uit twaalf zangers uit Noord-Holland, heeft een stevige reputatie opgebouwd op regionale concertpodia.
Het ensemble, bestaande uit twaalf zangers uit Noord-Holland, heeft een stevige reputatie opgebouwd op regionale concertpodia. (Foto: Jan Meurs)

Concerten Vocaal Ensemble Dieci Cantanti

Nieuws

ALKMAAR - Word deze zomer betoverd door muzikale klanken van vocaal ensemble Dieci Cantanti tijdens de twee concerten ‘Betovering van klank’ - muziek aan beide zijden van de Reformatie. De concerten vinden zaterdag 10 en zondag 11 juni plaats in Warmenhuizen en Alkmaar.

Het twaalfkoppige ensemble zal onder leiding van Jan van Zelm in de magische wereld van de Reformatie duiken en muziek van verschillende componisten ten gehore brengen. Tijdens het programma, dat rondom de Reformatie is opgebouwd, word je meegenomen op een unieke muzikale reis bestaande uit verschillende periodes en stijlen die je zullen betoveren. 

Naast werken van beroemde Renaissance-componisten zoals Christóbal de Morales en Orlando di Lasso, zal het ensemble ook de toegankelijke polyfone stijl van Tomás Luis de Victoria en de homofone zangstijl van Melchior Franck en Andreas Hammerschmidt tot leven brengen. De combinatie van deze diverse stijlen zorgt voor een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring. 

Jan van Zelm over het ensemble: ‘’Het ensemble heeft een open instelling waardoor ik de vrijheid heb om bijzonder repertoire te kiezen dat elders in de regio niet vaak wordt uitgevoerd. Het is inspirerend om samen te werken met een groep die zo toegewijd is aan het realiseren van de visie van de dirigent en het creëren van een unieke muzikale ervaring voor het publiek.”

Meer informatie

Tijd en plaats: zaterdag 10 juni 2023, 20.15 uur: Oude Ursulakerk in Warmenhuizen, Dorpsstraat 93. Zondag 11 juni 2023, 15.00 uur, Kapelkerk in Alkmaar, Laat 80. Reserveren wordt aangeraden en kan via www.diecicantanti.nl of 06-10301986. Toegangsprijs: €15,/€12,50 (kinderen en CJP)