Groots Alkmaar vanuit zorgboerderij de Schermer.
Groots Alkmaar vanuit zorgboerderij de Schermer. (Foto: aangeleverd)

Groots Alkmaar: zorgen voor elkaar

Nieuws

ALKMAAR - Voor de juni-aflevering van Groots Alkmaar TV trok het team naar Zorgboerderij de Schermer in Schermerhorn, waar het thema ‘zorg voor elkaar’ een speciale betekenis heeft.

Julia Broersen neemt presentator Hugo Koeman mee het erf op en vertelt hoe het boerenbedrijf en zorgverlening bij elkaar passen. Op het erf is ook wijnmakerij ‘De mol’. Gastheer Michel Broersen vertelt hoe dat is gekomen en laat zijn wijn proeven. Tineke Feijen bezoekt Atelier de Kunstbron, in Artiance. Een plek voor ouderen met beginnende dementie of een andere vorm van kwetsbaarheid. Hier kun je alles wat je overkomt verwerken middels het maken van kunst en daarbij veel plezier te hebben.

Jane de la Fosse ontmoet Henk Heilbron, een van de initiatiefnemers voor de eerste Alkmaarse herdenking van Keti Koti op 1 juli. Ze spreken over het slavernijverleden en waarom het belangrijk is om Keti Koti (ketenen verbroken) met alle Alkmaarders te herdenken en te vieren. Een basale vorm van zorgen voor elkaar is te vinden bij de vrijwilligers van de Voedselbank. Hans Mathot krijgt een kijkje in de keuken.

Mantelzorgers

Theo Vries voert een gesprek met de mantelzorgers Marie-Christien Koestal en Marion van der Vlugt, en Simone Schmidt van Saar aan Huis (aanvullende mantelzorg) over de aspecten waar mantelzorgers tegenaan lopen en hoe je daarbij zo goed mogelijk overeind blijft.

In ‘De minuut van’ zoekt Erwin Junge vrijwilligers voor speeltuin OKB naast molen het Roode Hert. Julia Broersen wijst op de mogelijkheid van dagbesteding voor mensen met dementie op de zorgboerderij. En kunstenaar Wilma Hoebee nodigt iedereen uit voor een bezoek aan haar atelier op het erf.

Meteen na de uitzending is het agenda-blokje. Iedereen die iets organiseert dat ook voor senioren interessant is kan zelf een korte aankondiging filmen en sturen naar: grootsalkmaar@abchuis.nl

Bekijk deze aflevering van Groots Alkmaar TV vanaf 1 juni via www.grootsalkmaar.nl of Alkmaar Centraal.