Theatrale fietstocht langs het kanaal.
Theatrale fietstocht langs het kanaal. (Foto: Keith Montgomery)

Theatrale fietstocht langs het kanaal

Nieuws

ALKMAAR - De Expeditie Alkmaars Kanaal is een theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waar de komende jaren een nieuwe stad zal verrijzen. De expeditie is een samenwerking van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Er zijn twee versies gemaakt: een reguliere versie die altijd te fietsen is en een special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De tocht is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij VVV Alkmaar en De Eendracht in ’t IJkgebouw. De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht kan je afhalen bij de VVV Alkmaar of De Eendracht in ’t IJkgebouw. Neem voor een optimale beleving je koptelefoon of oortjes mee.

Deelnemers maken kennis met Willem I, horen de woorden van de stadsdichter en duiken in vogelvlucht over het kanaal. Al sinds 1824 stroomt het wat door het Alkmaars kanaal, destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld. Op speciaal geselecteerde dagen is er een locatievoorstelling aan de waterkant. Dat is een voorstelling van theatermaker Rubin van Gent. Hij maakt samen met Ellen Havenaar de voorstelling ‘Ik geloof je op je leugen’, waarin de makers aan de haal gaan met de vraag: wat is de waarheid? Tickets zijn te reserveren via www.karavaan.nl