Jong en oud maakt kennis met Struikroven.
Jong en oud maakt kennis met Struikroven. (Foto: Aangeleverd)

Struikrovers in actie voor groenbehoud

Duurzaamheid

ALKMAAR - Elk jaar gaat er veel groen verloren, omdat er plaats gemaakt moet worden voor de bouw van nieuwe woonwijken. Zo gaan honderden voetbalvelden aan groen per jaar verloren. Bibliotheek Kennemerwaard komt daarom met een nieuw concept om groen te behouden: ‘Struikroven’.

Struikrovers gaan op pad en zorgen ervoor dat groen gered wordt teruggeplaatst in tuinen, openbare groenstroken of in een zelf opgerichte ‘Roverstuin’. Op deze manier wordt groen niet weggegooid, maar krijgt het een tweede leven. Stichting Struikroven is een landelijke stichting die is ontstaan vanuit een buurtinitiatief in Eindhoven. Het effect van het Struikroven werd steeds groter en er ontstond landelijk steeds meer vraag naar het recyclen van groen bij sloopprojecten. In 2021 groeide Struikroven uit tot een non-profit stichting.  

Presentatie

De bibliotheek in het centrum van Alkmaar aan Gasthuisstraat 2 vormt donderdag 11 mei het onderkomen voor een presentatie over Struikroven. Je leert hier hoe jij je steentje kan bijdragen aan het behoud van groen en hoe de Struikrovers te werk gaan. De presentatie start om 20.00 uur. Toegang is gratis en vooraf aanmelden is gewenst via de agendapagina van Bibliotheek Kennemerwaard: www.bknw.nl.