Nadja Filtzer kruipt in de huid van Edith met ‘Vive Piaf!'
Nadja Filtzer kruipt in de huid van Edith met ‘Vive Piaf!' (Foto: aangeleverd)

Nadja Filtzer in Podiumcafé Brouwerij

Cultuur

ALKMAAR - Nadja Filtzer neemt vrijdagavond 12 mei om 20.30 uur het publiek in Podiumcafé Brouwerij mee in het leven en de liefdes van Edith Piaf. Met chansons als ‘La Vie en Rose’ en ‘Rien de Rien’, eigen vertalingen en onbekende juweeltjes, volgt ze het kronkelige pad langs Parijse bordelen naar uitverkochte concertzalen. Leo Bouwmeester begeleidt haar op piano.

Concert ‘Vive Piaf’

Nadja Filtzer kruipt in de huid van Edith met ‘Vive Piaf!’. Edith Piaf is het pseudoniem van Edith Giovanna Gassion. Piaf trad in 1936 voor het eerst op in het Parijse theater Cirque Médrano en werd al gauw een geliefde zangeres onder de Franse bevolking. Zij zong chansons, waarvan de bekendste zijn: ‘La Vie en Rose’, ‘Non je ne regrette rien’ en ‘Milord’ (geschreven door Georges Moustaki). 

Reserveren

Podiumcafé De Brouwerij brengt het bijzondere concert in De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. Een kaartje kost € 10,00 (liefst contant). Een plaats is te reserveren via reserverendebrouwerij@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.