Cursus Digivitaler zorgt voor het vergemakkelijken van online zorg.
Cursus Digivitaler zorgt voor het vergemakkelijken van online zorg. (Foto: Aangeleverd )

Hulp en ondersteuning bij digitale zorgzaken

Nieuws

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsenorganisatie HONK en HNK, Kopgroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard slaan de handen in heen en bieden 9 en 10 mei hulp en ondersteuning bij digitale zorgzaken. 

De ontwikkelingen op digitaal gebied staan niet stil, ook de zorg ontwikkelt hierin mee en dat kan soms ingewikkeld zijn voor patiënten. Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via een smartpone, tablet of computer. Om patiënten te helpen met het regelen van hun medische zaken, organiseren Kopgroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard regelmatig cursussen en inloopspreekuren en bieden ondersteuning. 

Lesprogramma

Deelnemers oefenen met het gebruiken van de DigiD, het zoeken naar betrouwbare informatie op internet en het gebruiken van het patiëntenportaal op de online omgeving van de huisarts of het ziekenhuis. Er is ook een gratis lesprogramma beschikbaar. Bibliotheek in De Mare houdt 10 mei de cursus Digivitaler. Aanmelden kan via de klantenservice (072-5156644) of mail taalhuisalkmaar@bknw.nl.. Meer informatie op www.bknw.nl of www.kopgroepbibliotheken.nl

Dinsdag 9 mei is er van 09.30 uur tot 12.30 uur een informatiekraam in de centrale hal van het ziekenhuis (Wilhelminalaan 12 Alkmaar) te vinden. Medewerkers van de bibliotheek en de patiëntenservice van het ziekenhuis geven deze ochtend informatie over de ondersteuning bij digitale zorgzaken.