Een muzikaal programma in Groots Alkmaar.
Een muzikaal programma in Groots Alkmaar. (Foto: aangeleverd )

Groots Alkmaar met live muziek

Nieuws

ALKMAAR - De nieuwste aflevering van Groots Alkmaar, opgenomen in Theater De Vest, zit vol live muziek. Presentator Hugo Koeman wordt ontvangen door Naud van Geffen, die onlangs aantrad als nieuwe directeur-bestuurder van het theater. In een gesprek over hoe het is om directeur van een theater te zijn, komen ook tips over voorstellingen aan de orde.

Zanger en gitarist Xander Hoogendam, Duo Bram & Leo, Zanggroep Encore en 2HD & friends spelen live in de Pleinzaal uitkijkend op de Grote Kerk. Zij zorgen voor een programma vol verschillende muziekstijlen. Tineke bezocht een repetitie voor de nieuwe muziektheatervoorstelling van Oranjeproducties ‘De Vrijheid’ die in het teken staat van het 450e Alkmaars Ontzet. In de laatste aflevering van ‘Op ‘t randje’ volbrengen Piet Mulder en The Vries hun tocht langs de buitengrens van de gemeente Alkmaar. In ‘De minuut van’ is Ria Jansen van Cultuurpark De Hout op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om de zomerse muziekfestivals tot een succes te maken. 

Gerben Hermanus vertelt over de ‘Luisterhuisjesroute’. Bij elk ‘Luisterhuisje’ is een verhaal te horen van een bijzondere Alkmaarder. Marianne Komen heeft het initiatief genomen voor een club voor Quatre Mains spelers (vier handen aan één piano) en nodigt mensen uit om zich aan te sluiten.

Agenda

Organiseer jij een activiteit? Stuur dan je videoaankondiging naar: grootsalkmaar@abchuis.nl. Groots Alkmaar TV is vanaf 1 mei te zien op www.grootsalkmaar.nl of bij Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 uur en 23.00 uur.