Kees Kuiper opent de middag.
Kees Kuiper opent de middag. (Foto: aangeleverd)

Divers programma De Oude Kwekerij

ALKMAAR - Het Open Podium van park De Oud Kwekerij presenteert zondag 14 mei een zeer divers programma met artiesten uit allerlei richtingen. De toegang is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Chansons, jazz en Bob Dylan

Chansonnier Kees Kuiper opent om 14.00 uur de middag met bekende en minder bekende chansons en zelfgeschreven Franse liedjes. Met zijn warme stem en gitaarspel creƫert hij onafhankelijk van de weergoden een zuidelijke sfeer in het amfitheater. Dan is het podium voor het Elma Nijhuis Quartet, een gezelschap ervaren jazzmusici die met een lichte toets een keur aan ballads en songs voor het voetlicht brengen. De middag wordt afgesloten door het duo Thunder Burt 2, bestaand uit Bert Claasen en Bert van Baar. Zij spelen nummers van Bob Dylan en brengen daarmee een waardige hommage aan de bijna legendarische zanger en dichter.

Het amfitheater in De Oude Kwekerij biedt plaats aan zo'n tweehonderd toeschouwers. Het park ligt aan de Jan van Scorelkade 6, en is tijdelijk slechts toegankelijk via de Beethovensingel en de Chopinstraat. Het park is verboden voor honden.