Zonnebloemen van Van Gogh.
Zonnebloemen van Van Gogh. (Foto: Pixabay)

Fotowedstrijd 'Focus op Van Gogh'

ALKMAAR - Het Stedelijk Museum Alkmaar presenteert een tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van de allereerste Nederlandse expressionistische kunststroming: de Bergense School. 

Onder de naam Van Gogh & Friends haken Alkmaarse winkeliers, hotels en restaurants aan met een uitgebreid en kleurrijk stadsprogramma. Het publiek geniet deze periode van culinaire inhakers, workshops, arrangementen, muziek, kunst en meer. Een van de onderdelen is de fotowedstrijd ‘Focus op Van Gogh’.

Van Gogh door de lens

Fotoclub Alkmaar selecteerde vijf werken uit de museumtentoonstelling voor deze speciale fotowedstrijd. fotografen kiezen een van deze werken om mee aan de slag te gaan. De inspiratie mag gebaseerd zijn op kleur, licht, onderwerp, compositie, landschap, alles is mogelijk. Iedereen kan meedoen tot 1 juli. Daarna kan publiek een maand lang haar stem uitbrengen en kiest een vakjury uit de publieks-top10 de uiteindelijke winnaar. Deze krijgt, naast aandacht op social media, de eigen foto op groot formaat én een VIP-rondleiding voor acht personen in Stedelijk Museum Alkmaar. Meedoen of je stem uitbrengen kan via www.fotovangogh.nl.