Een van de activiteiten, solderen.
Een van de activiteiten, solderen. (Foto: aangeleverd)

Finale Junior IOT Energie Challenge

Nieuws

ALKMAAR - Nadenken over energie in de toekomst, duurzaamheid, milieu en de energietransitie, dat staat centraal tijdens de Junior IOT Energie Challenge. De genomineerde jongeren presenteren 8 juli hun oplossing aan de jury. Jong en oud is welkom om deel te nemen aan diverse activiteiten als solderen, programmeren, 3D-printen en lasersnijden. 

Hoe ziet de wereld er over een paar jaar uit en hoe moeten we ons aanpassen? Welke slimme technieken moeten we gebruiken om ons leven makkelijker, beter en duurzamer te maken? Jongeren worden gestimuleerd om na te denken over deze vraagstukken tijdens een ontdekkingstocht op zoek naar nieuwe technische oplossingen. Van zonne-energie tot windmolen en slimme energieoverdracht. Jongeren maken deze keer de dienst uit. 

Junior IOT 

De Junior Internet of Things (IOT) is een technologiewerkplaats in Alkmaar voor jongeren van 7 tot 17 jaar oud. Het is een veilige plek die op een geheel eigen manier uitdaagt om samen te werken met de huidige technologie. Onder andere ontwerpen, programmeren, solderen, 3D-techniek, elektronica en mechatronica komen aan bod. Er doen in totaal twaalf scholen mee aan het programma.

POCITYF

AlkmaarsGoud en POCITYF, een project van gemeente Alkmaar, ondersteunen de Junior IOT Energie Challenge. POCITYF is in het leven geroepen door de Europese Unie om historische steden, zoals Alkmaar, groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Alkmaar is samen met Évora (Portugal) een ‘vuurtoren stad’ ofwel een voorbeeldstad. Het project is een van de manieren waarop de gemeente Alkmaar invulling geeft aan de Europese klimaatdoelstellingen en het betrekken van inwoners hierbij.

De Junior IOT Energie Challenge vindt plaats in en om de bus op het evenemententerrein naast HAL25 aan de Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Meer informatie: www.junioriot.nl/energie.