Doris Vervuurt.
Doris Vervuurt. (Foto: aangeleverd)

Hollande Luchten presenteert Luchtlab DRIE

Nieuws

ALKMAAR - Theatermakers en muzikanten van productiehuis Hollandse Luchten uit Alkmaar organiseren maandelijks de podiumavond Luchtlab. Een verrassende avond in de Fabrique Unique, waar steeds een andere theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de bezoeker uitdaagt met onder andere improvisatie, muziek, theater en spoken word. Zaterdag 8 juli vindt de derde editie plaats. 

Theatermaker Doris Vervuurt en dramaturg/filosoof Roel Meijvis gaan 8 juli in gesprek met de 11-jarige Alkmaarse filosoof Tristan. Tristan heeft meegewerkt aan Vervuurts vorige voorstelling, Mensenkinderen. De vraag ‘Als er iets is na de dood, hoe ziet dat er dan uit?’ staat centraal in hun gesprek waar het publiek ook aan mag deelnemen. 

De makers

Regisseur en theatermaker Doris Vervuurt (24) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en ontving in 2022 de Henriëtte Hustinxprijs. Momenteel ontwikkelt ze zich als maker bij Hollandse Luchten, ondersteund door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. Vervuurt heeft een fascinatie voor het spanningsveld tussen grote filosofische vragen en kleinmenselijke verhalen, het magisch onbekende en het absurde besef dat we als mensen op deze aardbol rondlopen zonder duidelijke reden. Momenteel werkt Vervuurt aan de voorstelling Hiernamaals (voorjaar 2024), waarvan tijdens deze Luchtlab DRIE een voorproefje te zien is. 

Schrijver en dramaturg Roel Meijvis (28) studeerde filosofie in Tilburg en Amsterdam. Hij schrijft essays, artikelen en toneelteksten, als theatermaker en dramaturg houdt hij lezingen en is hij rubrieksredacteur Filosofie van Politiek & Cultuur bij Filosofie-Tijdschrift. 

Tickets voor Luchtlab DRIE kosten 10 euro. De deuren worden 19.30 uur geopend. Meer informatie: www.hollandseluchten.stager.nl/web/tickets.