Lavinia Meijer.
Lavinia Meijer. (Foto: aangeleverd)

Stilteweekend bij Zomer op het Plein

Nieuws

ALKMAAR - Het weekend van 14 tot en met 16 juli staat Zomer op het Plein in het teken van stilte. Harpiste Lavinia Meijer geeft een optreden, in de openluchtbioscoop is de film ‘Druk’ te zien en er is een Silent Disco Theater. 

Vrijdagavond 14 juli 20.30 uur speelt harpiste Lavinia Meijer een uniek ligconcert. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Glass en Einaudi en bracht wereldwijd albums uit. De gratis koptelefoons en strandstoelen zijn vergeven, maar op het gras is nog plaats. 

Zaterdagavond 15 juli wordt, in samenwerking met Filmhuis Alkmaar, het plein omgebouwd tot openluchtbioscoop waar de Oscar winnende film ‘Druk’ vanaf 21.30 uur wordt vertoond. In deze film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (‘Festen’, ‘Jagten’) begint leraar Martin samen met drie collega’s aan een experiment. Het schijnt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt. De eerste resultaten zijn positief, maar het experiment brengt grotere gevolgen met zich mee dan verwacht. 

Zondagmiddag 16 juli is er vanaf 14.30 uur voor iedereen vanaf 6 jaar een interactieve theatervoorstelling van A.vontura Silent Disco. Een interactieve voorstelling waarin muziek en vertelkunst samenkomen.

 Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: www.zomerophetplein.nl.

Film 'Druk'.
A.vontura Silent Disco.