Gratis afvalzakjes en asbakblikjes.
Gratis afvalzakjes en asbakblikjes. (Foto: aangeleverd)

Samen Voor Een Schoon Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - De campagne Samen Voor Een Schoon Alkmaar is gestart. Om ervoor te zorgen dat de stad een schone en aangename plek blijft om te vertoeven, zijn Stadswerk072 en clean-up-organisatie Love Not Waste de zomeractie gestart om Alkmaarders bewuster te maken van het schoon houden van de stad. 

Gedurende de actie, die tot eind augustus loopt, worden inwoners en bezoekers gestimuleerd om hun afval niet achter te laten. Stadswerk072 heeft extra afvaleilanden geplaatst en op de warme dagen worden gratis afvalzakjes en herbruikbare asbakblikjes uitgedeeld in park het Bolwerk, het Victoriepark en aan de Noorderkade door het team van Love Not Waste. 

Gratis asbakblikje 

Inwoners kunnen de komende weken op diverse locaties locaties in de gemeente een gratis asbakblikje ophalen. Onder andere Stadsstrand de Kade, SPAR Vondelstraat, JUMBO Paardenmarkt en de Alkmaarse bootjesverhuurders zijn aangesloten locaties. Ook zijn er afhaaladressen buiten het centrum, zoals Wijkcentrum de Rietschoot in Koedijk en de receptie van Stadswerk072 aan de Herculesstraat 71. 

Peukenbord

Om de campagne aan te kondigen, is het Samen Voor Een Schoon Alkmaar bord weer aan de Geestersingel geplaatst. Eerder werden met de hulp van vrijwilligers tijdens 3 grote opruimacties in Alkmaar ruim 7.000 sigarettenpeuken verzameld. Ze werden ingelegd op een houten bord met de skyline van Alkmaar, gevormd door iconische gebouwen uit de gemeente, zoals de Grote Kerk, de Molen van Piet en het Rijper Raadhuis. 

Meer informatie en afhaalpunten: www.alkmaarcitycleanup.nl.

Het bord van gerecyclede sigarettenpeuken.