Op reis in je boek met 'Vakantielezen'.
Op reis in je boek met 'Vakantielezen'. (Foto: Pixabay)

Bibliotheek Kennemerwaard stimuleert lezen in de vakantie

Nieuws

ALKMAAR - Nog even wachten en dan start ook voor de kinderen in Noord Holland de zomervakantie. Bibliotheek Kennemerwaard wil kinderen stimuleren om ook in de vakantie te blijven lezen met ‘Vakantielezen’. 

Met ‘Vakantielezen’ ga je op reis. Niet met de auto of het vliegtuig maar met een boek. De landen waar je naartoe reist zijn alleen te vinden met een boek. Zo breng je met ‘Vakantielezen’ een bezoek aan Griezelkust, Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk en de Sprookjeseilanden. 

Leesniveau omhoog

De bibliotheek wil ervoor zorgen dat het leesniveau van kinderen op peil blijft of zelfs groeit, wanneer zij niet meer naar school gaan in de vakantie. Ook wil de bibliotheek kinderen laten ervaren dat lezen overal en altijd leuk is. 

Vakantie-leestips

Ouders kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief met vakantie-leestips voor kinderen van 6 tot 12 jaar via www.bknw.nl/nieuwsbrief.

Meedoen is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.vakantie-lezen.nl. Een lidmaatschap bij de bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar is daarnaast ook gratis. Aanmelden kan via www.bknw.nl/lidmaatschap.