Ellen en Anneke van Team Vrijwillig geven de sup-bon aan vrijwilliger Hellen.
Ellen en Anneke van Team Vrijwillig geven de sup-bon aan vrijwilliger Hellen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

‘Alkmaar bedankt’ zet vrijwilligers in het zonnetje

Nieuws

ALKMAAR - ‘Alkmaar bedankt’. Onder deze naam kregen deze week maar liefst 1200 vrijwilligers een cadeau of activiteit. De actie van Team Vrijwillig wordt gewaardeerd door vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Hellen Leeuwenkamp, al tien jaar betrokken bij ‘t Praethuys, centrum in Alkmaar voor leven met en na kanker. 

“Daar begeleid ik sinds een jaar jongeren (gemiddeld dertig jaar) die iemand hebben verloren aan kanker. Daarnaast word ik wel eens ingezet als masseur. Tien jaar geleden begon ik in ‘t Praethuys als gastvrouw. Ik heb mijn ouders en zus aan kanker verloren en heb zelf ook de nodige operaties ondergaan. Ik ben dus ervaringsdeskundige en dat gebruik in het begeleiden van mensen. Zo’n blijk van waardering van Team Vrijwillig is heel waardevol. Daar doe je het natuurlijk niet voor, maar het is toch wel een mooi gebaar. Wat ik ga doen? Suppen! Samen met een vriendin. Ik kijk er naar uit!” 

Bedankjes

Sinds drie jaar bedankt Team Vrijwillig de vrijwilligers op deze wijze. “Zo kunnen we onze vrijwilligers met cadeautjes en activiteiten laten zien dat ze enorm gewaardeerd worden”, zegt Ellen Pals, projectleider Team Vrijwillig. Het wordt allemaal aangeboden door organisaties en ondernemers waar we mee samenwerken. Alle cadeaus zijn deze week uitgereikt. Vrijwilligers konden zich inschrijven voor onder meer tickets voor een theatervoorstelling, kanoën, een bloemenbon, een lunch met burgemeester Anja Schouten of suppen, zoals Hellen gaat doen. We hebben een breed aanbod en dat is ook leuk omdat er ook echt iets te kiezen valt.”

Team Vrijwillig

Team Vrijwillig is de organisatie in Alkmaar voor vrijwilligerswerk. Het verbindt mensen en (vrijwilligers) organisaties. “Dat is heel breed hoor. Dat zijn vrijwilligers die voor iemand eens per week boodschappen haalt, koffie met iemand drinkt of een hulpbehoevende naar het ziekenhuis brengt. Ook kun je bij ons terecht als je werkervaring op wilt doen. We verzorgen daarnaast projecten, zoals de Klim naar het Grote Raam waar veel vrijwilligers aan meedoen.”  

Meer informatie via www.teamvrijwillig.nl