Pizza uit Italiaanse steenoven.
Pizza uit Italiaanse steenoven. (Foto: Adobe Stock)

Taste & Style Beleving bij Haardcentrum Alkmaar

Partnerbijdrage

ALKMAAR - Zaterdag 15 juli start vanaf 11.00 uur de Taste & Style Beleving bij Haardcentrum Alkmaar. Het haardcentrum slaat de handen ineen met Wijnhuis Oudorp om de consument tot 16.00 uur te betoveren en een onvergetelijke keukenervaring te creëren met open houtvuren. Haardencentrum Alkmaar heeft een vooraanstaande rol in de import van binnen- en buitenhoutovens, zowel vrijstaand als inbouw. Hierdoor kunt u de betovering van een houtvuur in uw eigen keuken aanschouwen, terwijl het sfeervolle vlammenspel ook gebruikt kan worden om overheerlijke gerechten zoals pizza’s en sappige gegrilde kip te bereiden.

Na een bezoek aan de indrukwekkende showroom begonnen de ideeën te bruisen

Bij een subliem gerecht hoort natuurlijk een uitmuntend glas wijn of een verfijnd speciaalbier, zo dacht het team van Haardencentrum Alkmaar. Al snel viel hun oog op Wijnhuis Oudorp, een specialist op het gebied van wijn, speciaalbieren en vooral de harmonie tussen drank en gerechten. 

Italiaanse houtoven

Eerder hebben deze twee Alkmaarse pioniers samengewerkt bij Stichting de Heren van Oudorp, waar Ab Tamis van Wijnhuis Oudorp culinaire meesterwerken bereidde in een houtoven van Haardencentrum Alkmaar tijdens een tennistoernooi. Stap voor stap kwamen verrukkelijke pizza’s en authentieke flammkuchen tevoorschijn uit de betoverende Italiaanse houtoven. Het was duidelijk dat hier nog veel meer potentie in lag.

Showroom

Toen Bastiaan van Haardencentrum Alkmaar met het voorstel kwam om samen iets bijzonders te ondernemen, hoefde Ab niet lang na te denken.

Na een bezoek aan de indrukwekkende showroom op Wolvenkoog nummer 5 begonnen de ideeën te bruisen. “Hier kunnen we een prachtige kip grillen,” zei Ab. Een schitterende stookplaats, geïntegreerd in een showkeuken met een draaiend spit. En dat allemaal binnen! Terwijl ik de kip meesterlijk aansnijd, schenken we een heerlijk gekoelde rode wijn en een verfijnd ambachtelijk bier. Ab zag het al helemaal voor zich.

Culinaire creaties 

Er zal een uitgelezen selectie van wijnen en bieren beschikbaar zijn, die u kunt proeven in combinatie met de verrukkelijke gerechten uit de houtovens. 

Dit evenement biedt een geheel nieuwe manier om te genieten van hoogwaardige producten, waarbij de magie van het houtvuur, de heerlijke culinaire creaties, de voortreffelijke wijnen en de verfijnde bieren samenkomen tot een onvergetelijke ervaring. De expertise van twee verschillende disciplines komt hier samen: Haardencentrum Alkmaar met hun imposante houtovens, open haarden en keukens, en Wijnhuis Oudorp met hun culinaire kennis en perfecte wijn-spijscombinaties, aangevuld met bijzondere bieren.

Aanmelden

Dit is een evenement dat u simpelweg niet mag missen. De toegang is gratis. Het bezoekersadres is: Wolvenkoog 5 in Alkmaar. 

Proef verschillende wijnen.