Afbeelding

Vind nieuwe vrienden bij de HVA!

Als je wat ouder wordt - je bent/gaat misschien zelfs met pensioen - is het goed actief in het leven te blijven staan. Stilzitten is gewoon geen optie, het is niet gezond, dat weten we allemaal. Blijf in beweging, blijf je ontwikkelen.

Actief in het leven staan kan heel leuk/goed met een job als vrijwilliger. Persoonlijk doe ik dit al enige jaren als bestuurslid bij de Historische Vereniging Alkmaar met veel plezier, terwijl ik nog (keihard) werk. Deze stad heeft nu eenmaal een fantastisch historisch verhaal. 


Prachtig om te vertellen, namens een vereniging met een lange traditie: over twee jaar bestaan we maar liefst 100 jaar. Bijzondere mensen hebben de afgelopen eeuw waardevol bijgedragen aan de HVA, nu ook ruim 1.500 leden groot. Een onafhankelijke, heel actieve erfgoedpartij.

Vrijwilligerswerk is een mooie manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en betrokken te blijven bij de gemeenschap. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat vrijwilligerswerk positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid van (oudere) mensen. Het kan je ook nieuwe uitdagingen bieden en je helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en interesses. Nooit te oud om te leren. En omgedraaid: jij kunt je ervaringen en kennis, opgedaan in je werkend bestaan, delen met anderen. Onderschat je kennis niet!


In onze vereniging is ruimte voor nieuwe vrijwilligers in het algemeen en bestuursleden in het bijzonder. Vind je dit interessant, maak dan eens een afspraak met ons om een kop koffie te drinken. Die is namelijk érg goed ;)


Lees ook meer hierover op onze website!


Rob Marijn, HVA