Tuin 135/136 van Ingrid van Rhoon
Tuin 135/136 van Ingrid van Rhoon (Foto: I. van Rhoon)

Wandelen door de tuinen van ATV de Rekeren

ALKMAAR - Een kleine groep wandelaars kan zaterdag 15 juli om 11.00 uur kennismaken met ATV de Rekere aan Helderseweg 63a. Er worden drie tuinen bezocht: de tuin van Ingrid van Rhoon, de heemtuin en de activiteitentuin. Aanmelden kan bij ingridvanrhoon@kpnmail.nl

Ingrids tuin ligt op perceel 1. Zij vertelt over haar beleving op de tuin en de symbolische waarde van de planten. Haar passie is de cyclus van alles dat leeft. Haar tuin is een combinatie van moes- en siertuin waarbij ook rekening wordt gehouden met ecologie. Het centrale punt bij ecologie staat voor een goede balans tussen mens en omgeving. Mensen die leven volgens een ecologische levensstijl leven zo min mogelijk belastend voor het milieu. 

Biodiversiteit

In de Heemtuin op perceel 5 wordt biodynamisch getuinierd. Een groepje vrijwilligers is bezig om meer biodiversiteit aan te brengen in de heemtuin. Naast hun eigen tuin zijn ze wekelijks enige uren bezig om er iets moois van te maken. In de activiteitentuin Buddhi worden activiteiten georganiseerd zoals taichi-chikung, yoga en schrijfworkshops.

Tuin open 

Op woensdagmiddag en zaterdag staat het hek open en staat het iedereen vrij om de vereniging te bezoeken. De winkel en kantine zijn open voor artikelen en versnaperingen.