De boodschappentafel in het stiltecentrum.
De boodschappentafel in het stiltecentrum. (Foto: Joukje Holten)

Boodschappentafel Willibrordus Kerk goed gebruikt

Algemeen

HEILOO - Van de boodschappentafel bij de Willibrordus Kerk wordt dankbaar gebruikt gemaakt, zo laat Joukje Holten weten in de Facebookgroep ‘Je bent Heilooër als...’. “Het is fantastisch dat de weg naar de tafel steeds beter bekend wordt. Alleen wordt er helaas meer gehaald dan gebracht,” schrijft Joukje. Ze doet daarom een oproep om houdbare levensmiddelen te doneren.

De boodschappentafel is een initiatief van de Caritas Werkgroep Heiloo. Een organisatie die mensen helpen die financieel of materieel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat de boodschappentafel elke week bijna leeg is, laat zien dat er veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken. Wie houdbare levensmiddelen over heeft en deze wil doneren, is volgens Joukje Holten dan ook van harte welkom.

Doneren

Doneren kan bij het stiltecentrum van de Willibrordus Kerk aan de Westerweg 267, bij binnenkomst direct naar rechts. De kerk is op werkdagen open van 9:00 tot 12:00 uur. Levensmiddelen die gedoneerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld toiletartikelen zoals tandpasta, zeep, toiletpapier en menstruatieproducten, maar ook schoonmaakproducten en wasmiddelen zijn welkom. Etenswaren die gretig aftrek vinden zijn houdbare producten zoals koek, limonade, chocolade, soep in blik of zak, groente in blik of pot, rijst, pasta, bonen, sauzen, houdbare vis of vlees in pot, blik of gedroogd, ontbijtgranen, koffie, thee, pindakaas en crackers. Het gaat om voorbeelden, dus doneer vooral ook andere houdbare producten.