Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor?
Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor? (Foto: OVNH)

Finalisten OVNH 2023 bekend

REGIO - Welke bedrijven mogen zich de Beste Ondernemingen van Noord-Holland van 2023 noemen? Dat wordt duidelijk tijdens de grote finale van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH). De finalisten zijn bekend! 

De 16e editie van de OVNH is in volle gang. Op vrijdag 24 maart zijn de 30 finalisten (zie tabel) bekendgemaakt door de jury, in totaal 10 per categorie: MKB, Grootbedrijf en De Belofte (prijs voor startende ondernemers). De finale vindt op 17 mei plaats in de Philharmonie in Haarlem.

Plaatsgenote Ruby Groen van LangedijkerUitje.com zit bij de laatste tien in de categorie De Belofte (prijs voor startende ondernemers)!


In de jury zitten dit jaar naast gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ilse Zaal ook vertegenwoordigers van partners Randstad, ABN-AMRO, Nationale Nederlanden en Labré Advocaten. "De ondernemingen die zich jaarlijks aanmelden zijn enorm belangrijk voor de provincie”, vertelt Zaal. "Ze zorgen voor de economische groei van Noord-Holland, maar vervullen ook een belangrijke maatschappelijke rol. 


Zo ook TommyTomato, winnaar van De Belofte in 2022. Dit bedrijf zorgt voor warme, vegetarische lunches op basisscholen. 

Of Marcel's Green Soap, het bedrijf dat zich bezighoudt met verduurzaming van schoonmaakmiddelen. De OVNH geeft organisaties met innovatieve en sociale ideeën een podium.” 

Breder netwerk

Win je als bedrijf, dan ga je niet alleen met de titel 'Beste Onderneming' naar huis. Zaal: "Los van de eeuwige roem en een mooi prijzenpakket levert het winnen zoveel meer op: van een breder netwerk tot jezelf in de markt zetten als fijne werkgever.” 


Ook kan het nog voor extra media-aandacht zorgen, zo vertelde Drystack (winnaar MKB-Klein in 2022) al eerder aan Rodi. 

"We kregen zelfs verzoeken vanuit Australië”, aldus oprichter Dennis Deen destijds.


Meer OVNH-nieuws op Rodi.nl/dijkenwaard!

Afbeelding