De boerenlandvogels komen naar Eilandspolder om daar te broeden.
De boerenlandvogels komen naar Eilandspolder om daar te broeden. (Foto: aangeleverd)

Boerenlandvogels spotten in Eilandspolder

Nieuws

DRIEHUIZEN - Vaar zondag 14 mei van 10.00 tot 12.00 uur mee met de natuurgids van Landschap Noord-Holland en ervaar de natuur van dichtbij. Vanaf het water kun je de vogels het beste bekijken, de grote aantallen boerenlandvogels komen naar Eilandspolder om daar te broeden. 

Het is volop lente in Eilandspolder, tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Boven de weilanden maken de kieviten met hun spectaculaire buitelingen er een mooie show van. De grutto’s zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Wie weet zie je ook de bruine kiekendief. Onderweg stap je uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen. De natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt je de leukste weetjes over het gebied en over de vogels.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Tip: neem een verrekijker mee. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen