Feest op het water tijdens de jaarlijkse Pride.
Feest op het water tijdens de jaarlijkse Pride. (Foto: aangeleverd)

Trots verbindt Alkmaar tijdens Pride Unite

Nieuws

ALKMAAR - Pride Unite, dat is het thema van de Alkmaar Pride, dit jaar van 20 tot en met 28 mei. Trots verbindt en dat wordt uitgedragen met een hele week vol diverse activiteiten en als hoogtepunt: de kleurrijke parade door de grachten van Alkmaar. 

Met een Pride Walk, die muzikaal zal worden ondersteund door Bateria Unidos, wordt er richting het Clarissenbolwerk gelopen. Hier vindt de eerste Alkmaar Pride en Sport plaats in samenwerking met onder andere Pride and Sports en Alkmaar Sport. Dit evenement maakt tevens onderdeel uit van de activiteiten rondom 450 jaar Alkmaars Ontzet.

Diverse sportverenigingen zullen zich hier presenteren als inclusieve verenigingen waar iedereen welkom is. Verder worden er de hele week diverse films vertoond in het Filmhuis Alkmaar. De buitenexpositie Intersekse zal 17 mei worden geopend door burgemeester Anja Schouten op het Stationsplein. Aansluitend worden er twee informatieavonden georganiseerd, 23 mei in Bibliotheek Kennemerland aan de Gasthuisstraat 2 Alkmaar en 24 mei bij de GGD aan de Zevenhuizen 10 Alkmaar. 

Programma

Meer informatie over het programma vind je via www.alkmaarpride.nl.

Heel Alkmaar in de kleuren van de regenboog.