De nieuwe woningen aan de Waalstraat in Alkmaar.
De nieuwe woningen aan de Waalstraat in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Verouderde garageboxen in Alkmaar maken plaats voor nieuwe huurwoningen

Nieuws

ALKMAAR - Er zijn twintig nieuwe sociale huurwoningen in de Rivierenbuurt in Oudorp. Deze woningen zijn gebouwd op de plek waar verouderde garageboxen stonden aan de Maas- en Waalstraat. Bijna alle sleutels zijn inmiddels uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Mevrouw de Graaf, één van de nieuwe huurders, vertelt: ‘’Ik kan lekker in deze buurt blijven, en mijn vorige woning komt weer beschikbaar voor nieuwe huurders. Ik hoop hier nog jaren te genieten!’’ 

De woningen zijn levensloopbestendig, rolstoeltoegankelijk en voorzien van duurzame installaties zoals een groen sedum dak en zonnepanelen. Ze zijn aangesloten op stadsverwarming en daardoor gasloos en energiezuinig. De woningen zijn verdeeld over veertien tweekamerwoningen en zes driekamerwoningen, allen gelegen op de begane grond. De woningen hebben een voordeur en berging aan de straatkant en een gezamenlijke binnentuin. 

De tekst loopt door onder de foto.


Krista Walter (rechts) overhandigt de sleutel aan mevrouw de Graaf. 

Kennemer Wonen, de woningcorporatie die deze woningen heeft gebouwd, is blij met de oplevering van de nieuwe woningen. Krista Walter, directeurbestuurder van Kennemer Wonen, vertelt: “De woningnood is hoog. De behoefte aan nieuwbouw en sociale huurwoningen is enorm. We werken er dagelijks hard aan. Mooi dat we deze nieuwe, betaalbare en duurzame woningen nu opleveren. Daarbij dank ik iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Een thuis maken we samen!”

De oplevering van deze woningen in Alkmaar, zijn de eerste opgeleverde nieuwbouwwoningen in 2023. Momenteel wordt er door Kennemer Wonen op meerdere locaties binnen hun werkgebied druk gebouwd, waaronder bijvoorbeeld de recente start van de bouw van 18 appartementen in Vroonermeer-Noord. Kijk voor alle actuele projecten op www.kennemerwonen.nl/ik-zoek/projecten.