Artistiek leider en luitist Mike Fentross
Artistiek leider en luitist Mike Fentross (Foto: aangeleverd)

Feestelijk concert op Moederdag

Nieuws

ALKMAAR - La Sfera Armoniosa geeft op Moederdag, zondag 14 mei, om 15.00 uur een concert in de Lutherse kerk. Je hoort prachtige muziek van Claudio Monteverdi, die op 15 mei 456 jaar geleden geboren werd, want ook dat viert het Alkmaarse barokensemble. Naast muziek van Monteverdi worden er ook werken van tijdgenoten Kapsberger, Caccini en Quagliati ten gehore gebracht.

De Nederlandse tenor Falco van Loon en de Israelische sopraan Keren Motseri zullen als solisten optreden. Beiden blinken uit in het repertoire van de vroege barok en treden op in binnen- en buitenland waar ze lovende kritieken krijgen. Ook waren ze eerder te gast in Alkmaar. Zo zong Falco van Loon vorig seizoen met veel succes op de Hofjesconcerten en maakte Keren Motseri veel indruk met Lecons de Tenebres, afgelopen maart in de Lutherse Kerk. Zij valt nu in voor de eerder aangekondigde Italiaanse sopraan Elisa de Toffol. Het concert is onderdeel van de Oude Muziekserie en wordt georganiseerd door La Sfera Armoniosa, dat inmiddels dertig jaar bestaat en concerten geeft in binnen- en buitenland.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur voor €22,50 inclusief een feestelijk drankje. Vooraf bestellen kan ook via www.klassiekemuziek.nl.