Hugo Koeman ontving de ere-insigne voor zijn jarenlange inzet voor de vrijheid.
Hugo Koeman ontving de ere-insigne voor zijn jarenlange inzet voor de vrijheid. (Foto: Pixabay)

Ere-insigne voor Hugo Koeman

Nieuws

ALKMAAR - Hugo Koeman, voormalig psycholoog, heeft zich 25 jaar lang ingezet voor de vrijheid door het organiseren van het Bevrijdingsfestival in Alkmaar. Zijn gedrevenheid en energie hebben het festival tot een begrip gemaakt, waar jaarlijks duizenden bezoekers van genoten. Op 5 mei ontving Koeman uit handen van burgemeester Schouten de ere-insigne van de gemeente Alkmaar.

Burgemeester Schouten sprak met lovende woorden: “Het bevrijdingsfestival was een visitekaartje voor onze gemeente. Ieder jaar groeide het festival groter. Daarmee werd Alkmaar niet alleen de stad van Victorie, maar ook een stad van vrijheid. Een gemeente waarin we ons bewust zijn van de waarde van vrede, vrijheid en democratie. En waar je jezelf mag zijn.”

Waardering

Koeman blijft voorzitter van het 5 mei comité, maar stopt met het organiseren van het festival. Bij het overdragen van zijn taken werd wel duidelijk hoeveel belang hij hecht aan vrijheid voor iedereen. Mede vanuit zijn achtergrond in de psychologie en jeugdzorg was Koeman zeer begaan met de jongeren in de gemeente. Hij heeft er 25 jaar belangeloos naar gestreefd om het gedachtengoed van vrijheid zoveel mogelijk over te brengen. Daar past waardering bij, zo vindt het college van gemeente Alkmaar.