Het team 'De Kaasmeisjes' gaat dit jaar 21 kilometer wandelen.
Het team 'De Kaasmeisjes' gaat dit jaar 21 kilometer wandelen. (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse Kaasmeisjes doen mee met Mega Wandel Marathon

Nieuws

ALKMAAR/ARNHEM - Het team ‘De Kaasmeisjes’ uit Alkmaar, bestaande uit Linda, Minke, Noëlla en Roos, doet zaterdag 13 mei mee aan de Mega Wandel Marathon in Arnhem. De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen.

‘’De handicap bij een kind kunnen we helaas niet wegnemen, maar de eenzaamheid wel.’’ Met deze woorden gaan De Kaasmeisjes 21 kilometer wandelen. ‘’Hiermee willen wij zoveel mogelijk donaties ophalen voor dit fantastische doel. Help jij ook mee? Doneer een mooie bijdrage aan ons team via www.megawandelmarathon.nl/teams/de-kaasmeisjes. Alle beetjes helpen.’’

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden, van 4 tot zelfs 42 kilometer. Naast De Kaasmeisjes doen ook vier kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind mee met de wandeltocht. Zij hebben allemaal hun eigen motivatie om zich in te zetten voor kinderen die, net als zijzelf, een handicap hebben. Hella van der Wijst en Douwe Bob zijn beide ambassadeurs van de Mega Wandel Marathon en zullen ook aanwezig zijn op 13 mei.

Het doel

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen.