Yvette en Thom hebben een prachtig plan voor een Italiaans restaurant, pizzabar én delicatessenshop.
Yvette en Thom hebben een prachtig plan voor een Italiaans restaurant, pizzabar én delicatessenshop. (Foto: RICK AKKERMANN)

Bouw mee aan Thups: Italiaans restaurant, pizzabar én delicatessenshop

Nieuws

ALKMAAR - Thom en Yvette hebben een schitterend plan waar heel Alkmaar blij van wordt. In het voormalige pand van bakkerij/lunchroom Fermento - op het hoekje van de Laat/Hofstraat - willen zij een Italiaans restaurant, pizzabar én delicatessenshop realiseren. Thups gaat het heten en die naam ken je vast al van de superverse pizza’s die thuis bezorgd worden. Maar Thups wil uitbreiden en daarvoor is geld nodig. Jouw hulp is nodig om deze plannen te realiseren.

“We zijn een crowdfunding gestart voor minimaal 285.000 euro. Dat hebben we nodig om te kunnen openen. Inmiddels staat de teller op zo’n 223.000 euro en zijn we dus goed op weg, maar hebben meer nodig om open te kunnen”, zegt Thom Hartog, eigenaar van Thup’s. Samen met vriendin Yvette Pronk wil Thom een duurzame en verantwoorde hotspot realiseren. Yvette: “Hoe leuk is het dat jij kunt meebouwen aan een restaurant waar je zelf blij van wordt! Crowdfunding is een steeds populairder wordende nieuwe manier om te financieren. En het platform van Crowdaboutnow is juist geschikt voor kleinere en middelgrote ondernemers die samen met gelijkgestemden hun plannen willen realiseren. Het is dus meer dan een lening, je bent echt persoonlijk betrokken. Met deze crowdfunding kan iedereen investeren in lokale ondernemers. Het is ook echt een investering, want je krijgt 4% rente over het bedrag dat je inlegt en wordt in vier jaar tijd terugbetaald. Daarnaast krijg je als investeerder leuke extra’s, zoals 10% korting op je rekening in de bar, een pizzaworkshop op locatie, een jaarlijkse investeerdersborrel of ga mee wijn proeven in Italië.

Thups werkt uitsluitend met verse topproducten. (Foto: Rick Akkermann)

Gezond comfort food

In 2014 opende Thom Hartog Thup’s pizzabakkerij aan het Waagplein in Alkmaar en een jaar later kreeg hij nationale aandacht met de prijs ‘beste pizza van Nederland’. Vlak voor corona zocht Thup’s een groter pand, maar dat was moeilijk te vinden en dus richtte het bedrijf zich op bezorging. De pizza’s van Thup’s zijn van hoge kwaliteit en voorzien van de beste producten. Leveranciers zijn zorgvuldig uitgezocht op duurzame productie. Producten zijn zo veel mogelijk biologisch (dynamisch) en altijd zo vers mogelijk. Die superlekkere pizza’s, maar ook pasta’s, ovengerechten, groentes, salades en gefermenteerde producten eet je straks in een relaxte, fijne en laagdrempelige sfeer. De kaart staat vol met gezonde gerechten vol vezels en kleur. Maar alleen een kop koffie of een mooi glas wijn met een plankje vol lekkers kan ook. Er is een uitgebreide bier- en wijnkaart én een toffe non-alcoholische kaart. In de delicatessenwinkel kun je de hele dag terecht voor lekkers. Thom: “Denk bijvoorbeeld aan oliën, olijven, (groente-)dips, kazen en vleeswaren en maaltijden voor thuis.” Thom en Yvette zijn blij met hun superlocatie aan de Laat. “We wilden graag een hoekpand, met veel licht op een eigenwijs plekje. De bezorging doen we nu al vanuit dit pand. We hebben de ruimte nu met onze eigen spullen als pop-up ingericht, maar alles moet nog aangepakt worden. Denk aan vloeren, toiletten, afzuiging en meubilair. Het pand was casco, dus er zat geen elektra, riolering of verwarming in. We hopen dat mensen ons willen helpen door geld te lenen zodat we er samen iets moois van maken. 

Met liefde bereid: Thups pizza’s zijn van topkwaliteit. (Foto: Rick Akkermann)

Hotspot

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Alkmaar er straks een heerlijke hotspot bij heeft!”

Kijk voor alle informatie, mogelijkheden en bijbehorende extra’s op www.crowdaboutnow.nl/campagnes/thups.