Sanne Wallis schittert in 'Wie is bang voor Virginia Woolf'.
Sanne Wallis schittert in 'Wie is bang voor Virginia Woolf'. (Foto: Piek www.piek.cc)

Nieuw seizoen De Vest: dik 250 voorstellingen

Nieuws

ALKMAAR - Theater De Vest heeft de programmering voor komend seizoen weer rond. Met ruim 250 voorstellingen is het weer een ‘ouderwets’ vol programma. Programmeur Marijke van den Muijsenberg en directeur Naud van Geffen blikken vooruit.

Vanaf vrijdag 12 mei kunnen tickets gereserveerd worden en rond deze datum ligt ook de nieuwe brochure op de deurmat bij iedereen die de afgelopen twee jaar toegangskaarten heeft gekocht. “Ik ben weer trots dat we een schitterend programma hebben samen kunnen stellen”, zegt Van den Muijsenberg. Wat we ook zien is dat door de steunmaatregelen van de overheid de theatergezelschappen overeind zijn gebleven en weer mooie voorstellingen kunnen produceren. Tijdens corona moesten we steeds eens slag om de arm houden. Wat kan wel, wat niet? Ook waren er steeds aanpassingen nodig om aan de nieuwste maatregelen te voldoen. Gelukkig kunnen we weer zonder drempels programmeren en dat hebben we gedaan. Neem bijvoorbeeld Jesus Christ Superstar, in regie van Ivo van Hove. Ik ben écht trots dat we die hier kunnen laten zien. De voorstelling staat een week in De Vest en is nergens anders in de buurt te zien. Er komt bij zo’n grote productie ook zó veel kijken. Die moeten minimaal een week op één locatie staan. Ze komen ook graag naar Alkmaar omdat ze weten dat ze hier in goede handen zijn. Dat is echt iets dat we in jaren en jaren opgebouwd hebben. Alkmaar staat er goed op.”

Klinkende namen

De Vest heeft komend seizoen weer klinkende namen op het podium staan, zoals Peter Pannekoek, Tineke Schouten, Guido Weijers, Daniël Arends, Pieter Derks en Van der Laan en Woe. Lebbis en Jansen staan weer eens samen op het podium. Voor Youp van ’t Hek is het de allerlaatste keer dat hij naar Alkmaar komt en Claudia de Breij staat maar liefst drie op de planken van de grote zaal. Sanne Wallis schittert in ‘Wie is bang voor Virginia Woolf’. Ook zijn er weer grote producties te zien zoals ‘De man van La Mancha’, ‘MAMMA MIA!’ en de slapstickhit ‘Knock-Out’. 

Grote Kerk

De Grote Kerk blijft volgens theaterdirecteur Naud van Geffen een schitterend plek voor bijzondere concerten, zoals de Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging. “Dat is dé absolute Nederlandse top, maar ook daarbuiten hoor, want deze groep verzorgt regelmatig optredens in het buitenland. De kerk is zó mooi voor dit soort concerten. En vlakbij het theater, dat is echt heel bijzonder. Vers van de Vest is er ook weer. Dat zijn zo’n twintig voorstellingen met een wat avontuurlijker aanbod. Dan zie je ook eens voorstellingen waar je anders misschien niet zo snel voor zou kiezen. Deze voorstellingen kun je tegen gereduceerd tarief bezoeken in een serie van vijf of tien.” 

Jeugd

Van den Muijsenberg: “Voor jongeren en familie staat er ook weer veel op het programma. Denk aan Pinokkio, Peter Pan en Robin Hood. Ook het jeugdtheaterfestival en het peuterfestival keren weer terug. De comedian Jawad Es Soufi komt ook naar Alkmaar. De programmering is divers en inclusief. Daar doen theatermakers ook hun best voor door bijvoorbeeld mensen met een beperking mee te laten spelen. Voor mensen met een beperking zijn ook steeds meer mogelijkheden om in Alkmaar te genieten van theater. Tot slot wil ik nog aandacht vragen voor het Alkmaarse gezelschap Collectief BLAUWDRUK. Deze voorstellingen zijn geproduceerd in samenwerking met Karavaan. Tussen kerst en oud en nieuw staan zij meerdere keren in een volledig verbouwde kleine zaal. Wát een energie hebben zij. Komt dat zien!” 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.taqatheaterdevest.nl.

Jansen en Lebbis komen naar Alkmaar.