Vlnr: Theo van de Poll, Rien Heijne, Gerrit van der Pijl, Arjan Geerts, Mike Bergwerf .
Vlnr: Theo van de Poll, Rien Heijne, Gerrit van der Pijl, Arjan Geerts, Mike Bergwerf . (Foto: Aangeleverd)

Gerrit van der Pijl clubkampioen ‘Jansheeren’

Nieuws

HEEMSKERK - Ook dit jaar werd aan het einde van het biljartseizoen het clubkampioenschap van de biljartvereniging “de Jansheeren” gespeeld. Vanaf september tot eind maart spelen onze leden een competitie, de 16 hoogstgeplaatste spelers strijden traditiegetrouw als afronding in april om het clubkampioenschap.

Het leuke van de vereniging is dat de iets mindere spelers met een wat lager gemiddelde dan ook moeten spelen tegen de hogergeplaatste spelers. Iedereen heeft even veel kansen en hierdoor krijg je vaak de meest verrassendste uitslagen en winnaars.

Wedstrijden

Er werd gespeeld om wedstrijden van 25 beurten, met spelers waarvan de laagste 11 caramboles moest zien te maken en de hoogste 44 caramboles. ‘’Omdat wij een laagdrempelige biljartvereniging voor de wat oudere bewoners van Heemskerk zijn, en onze contributie ook erg laag is, spelen bij ons geen top-biljarters’’, aldus de biljartvereniging. Gezelligheid en eventueel iedere middag een lekker potje biljarten is de doelstelling van de vriendenclub ‘de Jansheeren’, wel met een echte competitie en clubkampioenschap. Dit jaar waren er toch ook weer zeer verrassende uitslagen bij en ook echt spannende wedstrijden. Gerrit van der Pijl is op de eerste plaats geëindigd. Na 5 wedstrijden in de voorrondes, kwam hij in de finale en moest hij tenslotte spelen tegen Mike Bergwerf. 

Solide partij

Beide mannen speelden een uitstekende solide partij maar Gerrit van der Pijl werd de glorieuze winnaar. ‘’Proficiat Gerrit, pas een seizoen lid en nu al clubkampioen!’’, aldus Jansheeren. Als tweede is Mike Bergwerf geëindigd, derde Rien Heijne en vierde Jos Schoehuis. 

De organisatie was in handen van Cor Smit en Arjan Geerts, deze vrijwilligers hebben het weer uitstekend verzorgd en waren de gehele speelweek aanwezig om de wedstrijden te coördineren en de standen bij te houden. De prijzen werden uitgereikt door de interim-voorzitter Theo van de Poll. Het gebouw “de Jansheeren” is de hele zomer geopend, op woensdag en donderdagmorgen is er voor iedereen vrije inloop, biljarten met gebruikmaking van de klok (50 eurocent) per half uur.