Joop Schouten bij zijn moestuin in Akerendam
Joop Schouten bij zijn moestuin in Akerendam (Foto: Siem Weterings)

Meester Joop (80) bezorgt Nieuwsblad Beverwijk

Nieuws

BEVERWIJK - Veel ouderen van nu hebben vroeger in hun jeugd een krantenwijk gehad. Het was één van de weinige baantjes waar je wat bij kon verdienen. De horeca had veel minder vacatures dan tegenwoordig en vakken vullen bij supermarkten was nog niet zo populair. Tegenwoordig zijn krantenlopers moeizaam te vinden. Bijna alle dagbladen zijn ochtendkrant geworden en dat is veel te vroeg voor de jongeren die liever uitslapen. En veel prinsjes en prinsesjes krijgen zoveel zakgeld dat zelf wat bijverdienen helemaal niet aan de orde is. Gelukkig dat er nu ouderen zijn die het leuk vinden om in de buitenlucht een paar uurtjes per week Nieuwsblad Beverwijk rond te brengen.

door Siem Weterings

‘Heerlijk om een paar uurtjes te wandelen voor de krant’

Joop Schouten (80 jaar) brengt al een paar jaar ons weekblad rond in zijn buurt. Niet alleen alle bewoners van Akerendam waar hij woont krijgen een exemplaar, ook de even-kant van de Zeestraat vanaf Geldermans Sport tot aan Westerhoutplein en Prinsessen- en Prins Bernardlaan behoren tot zijn wijk, totaal zo’n 250 adressen. 

Niet voor geld

Joop: “Ik doe het niet voor het geld, dat gaat op een aparte rekening voor een goed doel, Stichting ALS of KIKA. Maar het is heerlijk om een paar uurtjes te wandelen en mensen waarderen nog steeds de papieren krant. En je kunt zelf bepalen wanneer je ‘m rond brengt, komt het op de vaste donderdag niet uit, dan gewoon de dag daarna.”

Altijd bezig

Joop is geen type voor achter de geraniums, hij is altijd wel bezig. Na zijn werkzame leven in het basisonderwijs, waarvan 25 jaar als directeur in Abcoude, heeft hij 8 jaar geleden een appartement in Akerendam gehuurd en hij vindt dat hij in een paradijsje woont. Een prachtig complex met een schitterende tuin waar hij veel te vinden is. Hij heeft daar een eigen moestuin en het seizoen is weer begonnen dus de diverse groenten zijn al weer geplant. 

‘Wonen in appartement in Akerendam is wonen in een paradijsje’

Ook houdt hij een aantal grindpaden vrij van onkruid, maar alleen de routes waar hij zelf veel gebruik van maakt. De bewoners van Akerendam mogen van het park, zo’n 2 hectare groot, gebruik maken van de oude eigenaar.

Maar één keer per week brengt Joop, bijna 81 jaar, met veel plezier onze krant rond. En hij kan het iedereen, jong of oud, aanbevelen. 

Een paar uurtjes buiten, hier en daar een praatje als je dat wilt en bezorgen in je eigen tijd. 

Plezier doen

De krant is ook digitaal op rodi.nl te lezen, maar de doelgroep hecht nog veel waarde aan een papieren exemplaar. 

Wil je net als Joop oudere lezers een plezier doen, een paar uurtjes buiten wandelen en nog wat verdienen ook?


Bel 0226-331020 of mail naar verspreiding@rodi.nl