Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Ouderen uitgenodigd voor gouden Picknick

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Gouden Dagen en Konmakandra nodigen alle ouderen uit voor een Picknick op het DSS terrein, Communicatieweg 2 te Heemskerk. Dit is op 24 juni. Deze Gouden Picknick wordt een mix van Hollandse en Surinaamse gezelligheid. Aanvang 12.00 uur, einde 17.00 uur. De Plaatjesdraaierij is aanwezig en zal de muzikale sfeer van beide culturen neerzetten. Ook is er een quiz. Verder een minimarkt met (cadeau)artikelen, maar waar ook verteld wordt over o.a. de Surinaamse klederdrachten. Entreekaarten kopen bij het Spectrum, Lauraplein 1 in Heemskerk en bij de locaties van ViVa! Zorggroep in Heemskerk (Westerheem, Sint Agnes, Heemswijk, Waterrijck en Meerstate). Kosten € 7,50 p.p. Daarmee kunt u eten en drinken halen bij de marktkramen.

''Vorige week waren we met ons buurtbakkie te gast bij Waterrijck. Helaas ontbrak het zonnetje, maar toch kwamen er omwonenden op de koffie. Op de vraag wat zij graag een keer willen doen, werd unaniem gezegd: 'Met de Gouden Koets door de duinen.' We gaan afspraken maken met onze koffievisite en hun wens vervullen'', aldus Gouden Dagen Beverwijk/Heemskerk.

Konmakandra, de bijeenkomst voor inwoners van Heemskerk met Surinaamse roots, was een succes. Zo’n 32 Surinamers kwamen op de oproep af. Er werden spelletjes troefcall gespeeld. En voor de beginnelingen werd er een aparte ‘beginnerstafel’ gemaakt. Het spel werd even stilgelegd voor een Anansitori, een verhaal over de spin, genaamd Anansitori, die van alles meemaakt. De vrijwilligers van de groep Konmakandra verzorgden het eten waar van genoten werd. ''Een zeer geslaagde middag/avond.''

Vervulde wensen

De dames Pannekeet en Boes wilden naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vrijwilligers Anco en Nicole wilden hun wens met alle plezier vervullen. De rit verliep langs een aantal mooie bloembollenvelden. Aangekomen in Enkhuizen keken de dames hun ogen uit. "Ooooh ja… dat hadden wij vroeger ook en oooh ja dat ook.”

Na de lunch werd de wandeling door het museum voortgezet. In het museum zijn huisjes uit het vroegere Zuiderzeegebied (her)opgebouwd. Zoals Urk, Enkhuizen, Kampen enz. Het personeel waande zich in die vroegere tijd en bleven ook echt in hun rol. De dames hebben een heerlijke dag gehad. Zij hebben genoten. Rond de klok van 17.00 uur waren ze weer in Heemskerk.

Op 31 mei vertrokken zes oudere inwoners van Beverwijk met begeleiding naar dierenpark Blanckendaell in Tuitjenhorn. Het was prachtig weer en iedereen genoot volop van de dieren die daar rondliepen, de heerlijke lunch en van het gezellig samenzijn met elkaar.

Wilt u mee met de Gouden Koets voor een rit door de duinen? Bel met ViVa! Zorggroep: 088-9958000. Geeft u aan dat het om een rit met de Gouden Koets gaat. Er kunnen maximaal drie passagiers mee en een rollator.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding