Fort K'IJK.
Fort K'IJK. (Foto: aangeleverd)

Rondleiding in en bij Fort K'IJK

REGIO/UITGEEST - Zaterdag 17 juni vertellen gidsen van 13.30 tot 14.45 uur smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk (Lagendijk 22, Uitgeest), in de prachtige natuur tussen Uitgeest, Krommeniedijk en het Alkmaardermeer.

Vanaf het fort is er uitzicht op de weilanden rondom de plassen Weijenbus en Vroonmeer. Dit is het broed- en leefgebied van veel weidevogels. Bij het uitkijkpunt van het fort staat sinds kort een overzicht met de weidevogels die er leven. 

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. Het is een prachtige mogelijkheid om een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen te bekijken. Een audiotour volgen behoort tot de mogelijkheden evenals genieten van een hapje en een drankje in de theeschenkerij. De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen en is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.



Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.

Verdere informatie en reserveren: via www.gaatumee.nl