Gemeente start onderzoek naar gebied Waldijkpark voor realiseren tijdelijke jongerenwoningen.
Gemeente start onderzoek naar gebied Waldijkpark voor realiseren tijdelijke jongerenwoningen. (Foto: via Gemeente Uitgeest)

College neemt besluit jongerenwoningen Zienlaan en Waldijkpark

Politiek

UITGEEST – Het college neemt het advies dat de Commissie Ruimtelijk Ordening (RO) op 15 november 2022 heeft uitgesproken over. De Commissie staat achter het besluit om tijdelijke jongerenwoningen te bouwen op locatie Zienlaan. Ook de locatie Haverkamplaan mocht worden doorgezet, maar de Commissie was wel van mening dat er betere locaties voorhanden waren binnen locatie Waldijkpark. opgepakt. De gemeente zal dan ook een onderzoek instellen naar het gebied Waldijkpark. Er komen op beide locaties zo’n 20 jongerenwoningen bij, waardoor er in totaal zo’n 40 extra jongerenwoningen bijkomen.

Wethouder Jan Schouten (PU) van Wonen en Ruimtelijke ordening stelt in een memo aan de raad het van belang te vinden dat jongeren in Uitgeest kunnen blijven wonen, zeker wanneer de krapte op de woningmarkt nog krapper is voor jongeren. “Daarbij hebben wij ook oog voor onze inwoners die ruimte in hun woonomgeving bebouwd zien worden,” schrijft de wethouder. “Dit spanningsveld kunnen wij niet wegnemen, maar binnen het genomen besluit om te bouwen, willen wij de omwonenden betrekken en dat start met goed informeren.”

Onderzoek Waldijkpark

Omwonden van de Zienlaan en gebied Walkdijkpark zijn per brief geïnformeerd over de situatie. Voor omwonenden Waldijkpark is een informatieavond gepland in het gemeentehuis op 1 februari. Zij krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Ook zullen zij vanaf de onderzoeksfase mee kunnen denken over de bouw van de woningen. De komende maanden zal de gemeente verschillende onderzoeken uitvoeren in het gebied, zoals archeologisch onderzoek, flora- en faunaonderzoek, stikstofberekeningen en onderzoek naar de parkeerdruk. De bouw in het gebied is nu nog onder voorbehoud, maar wanneer uit onderzoek blijkt dat de bouw van tijdelijke woningen mogelijk is, vervalt het voorbehoud.