Bezoekers bij de expositie van Mike Satoer.
Bezoekers bij de expositie van Mike Satoer. (Foto: via Jacqueline Satoer)

Groepsexpositie in gemeentehuis nu te zien

Cultuur

UITGEEST - In het gemeentehuis van Uitgeest aan de Middelweg 28 is een groepsexpositie te zien van kunstenaars Marion Frieser, Jet Bank en Mike Satoer. Voor Uitgeester Mike was de expositie een ware verrassing, georganiseerd door zijn dochter Jacqueline.

Vrijdag 13 januari werd de expositie geopend door wethouder Jan Schouten (PU) van Kunst en Cultuur. De opening was alleen voor genodigden, maar het werk is inmiddels voor iedereen toegankelijk tot en met maandag 6 maart.  

“Het is heel leuk om deze expositie te bezoeken,” zegt Jacqueline Satoer enthousiast. “Elke kunstenaar is uniek, waardoor er ook drie verschillende stijlen te zien zijn.” 

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, dinsdag en donderdag van 08:30 tot 17:00 uur, woensdag van 9:00 tot 12:00 en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.

Over de kunstenaars

Jet Bank is beeldend kunstenares en maakt hedendaagse kunst. Ze begon met het maken van keramieken beelden en langzamerhand ontwikkelde zich dat tot een professioneel niveau met een eigen stijl. Marion Frieser is bestuurslid bij Stichting De Nieuwe Kuil en helpt bij de jaarlijkse Kunstroute van Uitgeest. Het laatste jaar schildert Marion aquarellen vanuit fantasie en gebruikt hiervoor het hele schilderspalet aan kleuren. Mike Satoer was modelfotograaf en filmde modeshows. Hij wordt ook wel dé cameraman van Uitgeest genoemd. Zijn fascinatie voor de anatomie van het lichaam uitte zich niet alleen in foto’s maar ook in tekeningen.

Groepsexpositie in het gemeentehuis van Uitgeest.
Uitgeester Mike Satoer en dochter Jacqueline.