Jason Glas uit Beverwijk.
Jason Glas uit Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

Beverwijker Jason Glas in Big Brother 2023

Algemeen

BEVERWIJK - Ben je jonger dan 30 jaar dan heb je de eerste en tevens meest succesvolle reallifesoap op de Nederlandse televisie niet (bewust) mee gemaakt. De eerste versie van Big Brother begon in september 1999. Een belangrijk moment in de televisiegeschiedenis zal later blijken. Nog niemand had ooit van het fenomeen reallifesoap gehoord. Tien bewoners werden opgesloten in een huis in Almere. Dit huis was helemaal ingericht met camera’s en microfoons zodat niets Big Brother zou ontgaan. Ze werden 3 maanden afgesloten van de buitenwereld. Gemiddeld volgden zo’n 1.5 miljoen mensen de verrichtingen van o.a. Bart, Ruud en Sabine. Reality TV werd nooit meer zo populair als toen.

Door Siem Weterings

Op de televisie bij RTL5

Sinds maandag 9 januari is er weer een nieuwe Big Brother 2023 dagelijks om 20:30 uur op RTL5 te zien met als één van de deelnemers Jason Glas uit Beverwijk. De start bestaat uit 7 mannen en 4 vrouwen, Jason is met zijn 20 jaar de jongste deelnemer. In de prijzenpot zit 100.000 euro voor de winnaar die na 100 dagen nog in het huis zit. Ze zijn totaal afgesloten van de buitenwereld, dus geen telefoons, TV’s, internet, krant, etc. Als de wereld ondertussen vergaat, komen zij daar pas in april achter als ze weer naar buiten mogen. Er zijn dit jaar hele nieuwe spelregels waarbij de kandidaten luxe items kunnen winnen, maar ook het geld van de pot kunnen verspelen. Vorig jaar ging de winnaar met 67.000 het huis uit.

Jason Glas mag dan wel de benjamin van de groep zijn, dat betekent niet dat hij zich in de luren laat leggen. “Ik kom voor één doel: winnen! Het spelelement is voor mij belangrijker dan gezelligheid in het huis. Ik hoop eigenlijk dat er medebewoners zijn met wie het minder klikt, zodat er interessante situaties en gesprekken kunnen ontstaan. Ik ben niet van plan om de lieve jongen uit te hangen en ben zeker bereid om hier en daar een streek te leveren en bondjes aan te gaan.”

Aan de conditie van Jason zal het niet liggen, hij is 5 dagen in de week bij Cardio Fitness te vinden, maar nu dus even niet. Op nationaal niveau heeft hij meegedaan aan Fifa Football Games voor Fortuna Sittard en Pec Zwolle. Hij studeerde HBO journalistiek maar heeft dit op een laag pitje gezet om aan Big Brother mee te kunnen doen. Er waren 15.000 inschrijvingen dus de selectie was streng. Psychische en fysieke tests gaven de doorslag. Mocht hij in de “Power of Nomination” terecht komen, (elke week valt er een kandidaat af) dan hoopt Jason dat veel vrienden, kennissen en alle Wijkers hun plaatsgenoot aan de nodige stemmen helpen. Big Brother is watching You!