Toegesproken en bescheiden op de achtergrond, Toon Mans.
Toegesproken en bescheiden op de achtergrond, Toon Mans. (Foto: Aart Tóth)

Veren bij afscheidsreceptie Toon Mans

Nieuws

CASTRICUM - Meestal gebruikelijk bij iemand die maatschappelijk nogal in de picture staat en afscheid neemt om vervolgens letterlijk heel wat veren uitgedeeld te krijgen door de sprekers. 

Maar zoveel veren die Toon Mans ten deel vielen kom je niet vaak tegen. Buiten de sprekers waren er ook niet-sprekers, maar wel aanwezig, vol lof over de twaalf jaar dat Toon Mans gefungeerd heeft als burgemeester. 

De middag van donderdag 11 mei begon met een speciale raadsvergadering, waarin voorzitter Toon Mans de voorzittershamer overdroeg aan Harold Ebels om voorlopig waar te nemen, totdat er een nieuwe burgemeester is aangesteld. 

Buiten de speech van Harold Ebels, namens de hele gemeenteraad, waren daar de burgemeester van Alkmaar Anja Schouten die de loftrompet liet schallen over Toon Mans en zijn inzet in de regio wat betreft veiligheid en saamhorigheid. Gevolgd door operationeel verantwoordelijke van de politie, die dat nog eens benadrukte namens het politiekorps regio Alkmaar waar Castricum deel van uitmaakt. Daar hoorde zelfs een onderscheiding bij.

Ouders van Toon, partner René en dochter Suze glommen van trots van dit herhalende schouwspel. Nog meer veren werden uitgedeeld in aansluitende speeches vanuit de Veiligheidsregio en ook nog door dorpsdichter Bob van Leeuwen met een gedicht met vele doordenkers. Duidelijk bij al dat uitdelen van veren was de geweldige inzet op allerlei raakvlakken van Toon Mans in maatschappelijk en sociale bewogenheid. Het werd een stormvloed van herhaald applaus.

In zijn slotwoord van deze speciale raadsvergadering benadrukte Toon Mans nog eens zijn plezier mét en betrokkenheid bij de inwoners van gemeente Castricum, waarbij zijn inzet voor jeugd de boventoon voerde.