Hannie en Giel Megens in Sandmark met locoburgemeester Roel Beems.
Hannie en Giel Megens in Sandmark met locoburgemeester Roel Beems. (Foto: Aart Tóth)

Twee keer 60 jaar getrouwd

Nieuws

CASTRICUM/AKERSLOOT - Het was 14 mei 1963 toen Hannie (80) en Giel (82) Megens elkaar het jawoord gaven in Amsterdam. Daarna duurde het niet lang voor zij in 1969 verhuisden naar Castricum. Nu, 60 jaar later, bezocht locoburgemeester Roel Beems het echtpaar in zorgcentrum Sandmark.

Hannie en Giel leerden elkaar kennen op de kermis Amsterdamse Lindengracht. Als geboren Amsterdammers een must in die tijd om te bezoeken. Hannie was daar op de fiets heen gegaan, maar haar fietssleutel verloren. Giel was niet te beroerd haar toen op zijn brommer naar huis te brengen, waarna de rest makkelijk invulbaar werd. Later resulteerde dat in drie kinderen: Yvonne, Michel en Patrick, die intussen ook van een partner zijn voorzien met Peter, Melanie en Jolanda. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen: Rick, Milly en Matt. Reizen was voor Hannie en Giel hun lust en leven, waarbij Ierland de voorkeur genoot omdat daar goed gevist kon worden. Later gingen ze er met een eigen boot op uit, maar met het strijken der jaren werd gekozen voor heerlijke cruisevakanties. Van al die fijne jaren is het nu na 60 jaar nog nagenieten.

Een ander stel

Jo Levering en Piet van der Kolk trokken elkaar op 15 mei 1963 het huwelijksbootje in. Dat gebeurde in Egmond Binnen. Diezelfde dag vanaf de huwelijksvoltrekking in trouwkleding richting stembureau voor de 2e Kamerverkiezingen, waar Boer Koekoek veel kiezers trok. Piet (85) was afkomstig uit Heemskerk en Jo (86) uit Egmond Binnen, maar kozen in 1963 voor Akersloot, waar de vader van Piet een agrarisch bedrijf had. Een oude bollenschuur werd verbouwd tot woonhuis, waar ze nu nog steeds wonen. 

Met vriendinnen op wintersport

Intussen had Piet het tuindersbedrijf over genomen en werden er twee zoons Pedro en Marko aan het gezin toegevoegd. In wat latere instantie kwamen daar Amedeo, Cicro, Savannath, Martin en Rina als kleinkinderen bij. Samen op vakantie zag Piet het na een eerste keer niet zo zitten. Hij bleef liever thuis, waarna Jo geregeld met vriendinnen op wintersport ging. 

De viering heeft 4 mei plaatsgevonden bij Johanna’s Hof met bijna 50 familieleden en vrienden.

Mooi plaatje van toen.
Locoburgemeester Roel Beems feliciteerde het echtpaar Jo Levering en Piet van der Kolk
 Jo en Piet van der Kolk op 15 mei 1963.