Annie M.G. Schmidt.
Annie M.G. Schmidt. (Foto: aangeleverd/Marcel Antonisse/Anefo)

Annie M.G. Schmidt middag op De Woude

Nieuws

DE WOUDE - Zondagmiddag 21 mei, op de sterfdag van Annie M.G. Schmidt (1911-1995), brengt acteur/zanger Wil van der Meer samen met pianist Hilmar Leujes om 15.00 uur een intiem programma naar het kerkje op De Woude. Zij was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. 

Als jong beginnend acteur was Van der Meer onderdeel van de groep mensen die twaalf jaar lang elke zaterdagmiddag bij Annie M.G. Schmidt thuis in Amsterdam kwamen voorlezen uit toneelstukken en verhalen.

Klassiekers

In de loop der jaren vertaalde Van der Meer een aantal klassiekers uit het oeuvre van Annie M.G. in het Frans. ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Ik zou je zo graag in een doosje willen doen’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ Ze komen allemaal voorbij in het Frans en dat klinkt prachtig.

Zomers bij Annie M.G. Schmidt

Tijdens zijn optreden zal hij aan de hand van deze liedjes en verhalen vertellen over de bijeenkomsten op de legendarische zaterdagen en over zomers, die hij doorbracht op het landgoed bij Annie M.G. in Zuid-Frankrijk. Het belooft een bijzondere middag te worden vol verhalen en muziek, die je niet wilt missen.

Deze unieke ervaring meemaken? Reserveren kan via bdmpreyde@gmail.com

Wil van der Meer.