De Rode Hoedjes in Castricum.
De Rode Hoedjes in Castricum. (Foto: aangeleverd)

Rode Hoedjes in Castricum

Nieuws

CASTRICUM - Rode Hoedjes is een vrouwenclub, die zich via een vast patroon kleedt en in Nederland verschillende chapters heeft. Een van de domiciliërende locaties is Castricum. Gastheer, of beter gastvrouw, afgelopen 12 mei. 

Chapter Castricum aan de beurt 

Ze komen met regelmaat bij elkaar om lekker te keuvelen, samen uit eten te gaan of een museum te bezoeken. Centraal staan gezelligheid en het uitwisselen van standpunten en gedachten in een prettige sfeer en omgeving. 

Vrijdag 12 mei was de landelijke dag, waarbij chapter Castricum aan de beurt was iets speciaals te organiseren. Het programma bestond uit een dertien kilometer lange bos-, duin en strandwandeling beginnend bij Dorpshuis De Kern en daar vandaan via de duinen Hof van KijkUit richting strand Heemskerk. Vervolgens naar strand Castricum waar bij verschillende strandpaviljoens iets werd gegeten en gedronken.

Allemaal een bijpassend pseudoniem 

Toen naar PWN-attractie De Hoep ‘Dijk en Duin’ en terug langs de Watertoren richting bewoonde wereld naar restaurant Bij de Buurvrouw. Om daar met de hele club aan het afsluitend diner te beginnen. Inwoners van onze gemeente zagen ze al van verre aankomen. Ze heten immers niet voor niets Rode Hoedjes. Dus allen een rood hoofddeksel op en daarbij ook nog iets van paars in de vorm van jas, broek, jurk of rok. Dan blijkt dat ze ook nog allemaal een bijpassend pseudoniem hebben, van Gravin, Queen, Barones tot Princesa en meer. Informatie: duindivascastricum@outlook.com