Caroline Maas.
Caroline Maas. (Foto: aangeleverd)

'Ik wil kinderen laten groeien in hun zelfvertrouwen'

BUCH - Duizend sterren. Mille Stelle. “In ieder kind glinstert een sterretje, waar je ook vandaan komt. Met Musicaltheaterschool Mille Stelle wil ik kinderen laten groeien in hun zelfvertrouwen. Het is zo mooi om te zien als het lukt”, vertelt Caroline Maas. De lessen, voor kinderen uit een grote regio langs de hele kuststrook, worden gegeven in een school in Bergen, waar zij ook woont. Caroline is oprichtster en drijvende kracht achter Mille Stelle. “We komen nu met twee musicals in een weekend naar Theater Koningsduyn in Castricum.”

26 en 27 mei voorstellingen in Koningsduyn

Door Ed Bausch

“We zeggen niet tegen een kind, je moet nu een paar stappen naar links en dan weer naar voren. Bij de audities kijken we echt wie de kinderen zijn, in welke fase ze zitten, wat hun omgeving is. En dan gaan onze docenten aan de slag in de lessen. 

Enthousiast voor theater

Geleidelijk werk je dan toe naar een voorstelling. Nu is het best krap, want we zijn pas echt in januari begonnen. In het najaar vroeg het enorme project Oorlog aan Zee natuurlijk heel veel van ons, wij zorgden voor alle kinderen in die reeks voorstellingen. We hielden daar ook nog meer kinderen aan over, die enthousiast werden voor theater. Dus vandaar nu twee musicals tegelijk: Shrek en Tarzan.”

“Shrek gaat over je innerlijk”

Over Tarzan: “Niet iedereen is zomaar een Jane of een Tarzan. Voor sommigen is het echt al prachtig om een van de apen te zijn.” Bij Shrek gaat het er om te laten zien dat je je vertrouwen maar het best kunt ontlenen aan wie je, innerlijk, bent.

“Daar gaan onze docenten naar op zoek. Met de huidige social media gaat het alsmaar en alleen maar om uiterlijkheid. Dat leidt tot een hele valse concurrentie. Het hoeft niet zoveel uit te maken hoe je er uit ziet. Daarom maken we deze voorstelling en we zien nu al hoe goed het werkt. Onze kinderen komen uit alle geledingen en dan is het geweldig te zien hoe ze gaan samenwerken, hoe hun belangstelling voor elkaar groeit, hoe ze blijvende vriendengroepen vormen.

'Je als kind gezien voelen'

Caroline was advocaat. Toen ze dochters kreeg zag ze ook een andere kant. Door het werk van haar man kon ze ervoor kiezen om veel thuis te zijn voor de dochters en dat leverde ook vaak en veel aanloop op. Nu helpen de dochters haar bij de productie van de musicals.



"Gezien worden, dat is zo vreselijk belangrijk voor een kind. En dat is wat we doen bij Mille Stelle, naast onze programma's voor kinderen die ziek zijn, die misschien niet meer kunnen meedoen. Dat is ook een belangrijk doel van de stichting.”

Informatie

Kijk voor meer op mille-stelle.nl en voor kaarten op maasnijs@hotmail.com, tel. 06-18119111.

 "Met Musicaltheaterschool Mille Stelle wil ik kinderen laten groeien in hun zelfvertrouwen."