BBB kleurrijk in beeld, waarbij Caroline van der Plas gewapend met hooivork het voorzien heeft op de achterband van Rutte.
BBB kleurrijk in beeld, waarbij Caroline van der Plas gewapend met hooivork het voorzien heeft op de achterband van Rutte. (Foto: Bert Westendorp)

Hyacinten kleuren Bloemendagen

Nieuws

LIMMEN - Een langgerekt lint fietsers volgt zaterdag in gestaag tempo de door pijlen aangegeven route voor de traditionele Bloemendagen in Limmen. In het dorp staan 24 mozaïeken en werkstukken opgesteld. De prikploegen hebben er hard aan gewerkt om met vele duizenden hyacintnagels fraaie werkstukken te realiseren.


Het eindelijk zonnige voorjaarsweer zorgde ervoor, dat de kleuren fraai uitkwamen. Aan de Kennemerstraatweg stond Otto Bruschke bezoekers te woord. De nestor van de Bloemendagen had ook deze ronde samen met tien vrijwilligers een fraaie replica, met toepasselijke tekst, van het Vredespaleis voor zijn woning staan. “En de kleuren van de Oekraïense vlag hebben we voor het tekstblok gebruikt. Tja, met al die puinhoop in de wereld vond ik het Vredespaleis een goede keus.”

Rob de Nijs

De actualiteit voert altijd de boventoon. Zo was er een eerbetoon aan Rob de Nijs een blikvanger gemaakt door Jan Kraakman en zijn helpers. Een portret van pastoor Jan Veldt betekende voor de Limmers een brok herkenbaarheid. Veldt zet zich in voor homo-emancipatie en dat was niet naar de wens van de rooms-katholieke kerk. Die verbood de geliefde pastoor om eucharistievieringen te doen. Maar er viel nog veel meer te zien.

Winnaar voor het fraaiste werkstuk werd de prikploeg onder leiding van Alex Stuifbergen met verwijzing naar AI (Kunstmatige Intelligentie). Het team kreeg de felbegeerde wisseltrofee ‘De Zilveren Tulp’ voor een jaar in bezit. Woensdag eindigde het evenement, dat ook voor 2024 weer op de agenda staat.

'Het Vredespaleis, een goede keus.'
Disney, een eeuw aanwezig, werd niet vergeten.
Eerbetoon aan Rob de Nijs.
Een statement.