Neighbrr oftewel Wouter Buur voor Assumburg.
Neighbrr oftewel Wouter Buur voor Assumburg. (Foto: aangeleverd)

Rapper Neighbrr maakt podiumdebuut

Nieuws

REGIO - Muziek is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, bijna overal waar je komt hoor je allerlei soorten. Pop, rock, Nederlandstalig, country, klassiek, noem maar op, overal staat wel een radio aan of wordt Spotify gedraaid. Winkelcentra, in de bouw, zelfs in de wachtkamer van menig arts hoor je bekende en onbekende deuntjes. Eén van de opkomende, jonge muzikanten is Wouter Buur (23) uit Heemskerk, bekend onder zijn alias Neighbrr.

Wouter heeft van jongs af aan een passie voor spelling en woordkunst. In groep 6 won hij al een dichtprijs, hij speelt graag met woorden. Sinds zijn 16de maakt hij naast teksten ook zijn eigen muziek. En welk genre is uitstekend geschikt voor een woordkunstenaar: de rapmuziek. Na het zien van de film ‘8 Mile’ van Eminem wist hij het zeker: “Hierin kan ik mijn ei kwijt.” Het is voornamelijk hiphop en soms wat gemengd met R&B waar hij mee bezig is. Hij werkt nu als beveiliger en hoopt natuurlijk door te breken in de muziek en van zijn hobby zijn werk te maken. Al zijn vrije tijd stopt hij in zijn muziek, thuis of in een studio in Den Helder.

Wouter: “Ik schrijf mijn eigen teksten en soms ook de beat erachter. Ik wil eigenlijk allround worden, zodat ik alle facetten van muziek maken een beetje onder de knie krijg.” Onlangs heeft hij een camera gekocht zodat hij ook zelf foto’s en video’s kan maken. Voor één van zijn eerste nummers dat zich in de basketbalwereld afspeelt, heeft hij nog een professionele clip laten opnemen. Echter de huur van een basketbalstadion plus personeelskosten zijn gewoon te hoog, zeker als je net begint. Voor twee minuten clip zijn ze vier uur continu bezig geweest in deze hal. Dit nummer, “6 NULLEN” heeft hij als ‘Neighbour’ samen gemaakt met ‘Kay1’. Later heeft hij zijn naam veranderd in ‘Neighbrr’ om onderscheid te maken tussen de vele ‘buren’.

Tot nu toe heeft Wouter Buur vier nummers uitgebracht die te horen zijn op de grote streamingsdiensten zoals YouTube en Spotify. ‘6 NULLEN’ ,‘Peso’ en ‘Lakeside’ zijn onder zijn alias Neighbour te vinden en ‘Connection’ onder Neighbrr. Beluister ze eens op YouTube. Zaterdag 27 mei is er de hele dag een Basketball Streetevent op het Nielenplein in Heemskerk. In de middagpauze komt de lokale rapper Neighbrr een daverend optreden verzorgen en maakt daarmee zijn podiumdebuut. Alleen eigen nummers, covers is ‘not done’ in de rapwereld. Zijn optreden vereist wel een prima geluidsinstallatie, want de tekst moet duidelijk te horen zijn, daar draait het tenslotte om als rapper.