Jos van Beest en Hans Dulfer (rechts).
Jos van Beest en Hans Dulfer (rechts). (Foto: aangeleverd)

Hans Dulfer bij Blues in Bakkum

Nieuws

BAKKUM - Organisator Jos Zonneveld kan trots terugkijken op de succesvolle start van Blues in Bakkum en heeft voor het komende evenement, zondagmiddag 14 mei, saxofonist Hans Dulfer weten te strikken voor een optreden in Fase Fier.


Dulfer zal worden begeleid door pianist Jos van Beest, die hiervoor een gelegenheidsformatie heeft samengesteld, bestaande uit gitarist Wolf Martini, bassist Eric Schoonderwoerd en drummer Ben Schröder. 

Dat Blues de bakermat is van onder meer de jazzmuziek zal in deze gelegenheidsformatie zeker een rol spelen door de mix van invloeden die deze middag improviserend de boventoon zullen gaan bepalen.

Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen en speelde later in diverse andere groepen. In de jaren zestig ontving hij de Wessel Ilckenprijs en in 1993 de Bird Award van het North Sea JazFestival. In Japan kreeg hij voor zijn single ‘Streetbeats’ een gouden plaat.

Jos van Beest werd in Nederland onderscheiden met The Denon Swing Society Award, werd genomineerd voor The Pall Mall Swing Award en won Swinging Groningen. Hij oogstte internationale bekendheid in Japan en hij heeft inmiddels zestien albums op zijn naam staan.

Het optreden vindt plaats zondag 14 mei in Hotel Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldweg 25 in Bakkum. Aanvang 15.30 uur en de entree bedraagt € 7,50.